Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partida Arsenal - Manchester City nu se va transmite în China din cauza declarațiilor lui Mesut Ozil

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam România Suedia fotbal nationala petarde

Televiziunea din China CCTV nu va mai transmite meciul Arsenal - Manchester City, programat duminică, 15 decembrie, de la ora 18:30, din cauza declarațiilor făcute de mijlocașul echipei din Londra, Mesut Ozil (31 de ani), în legătură cu modul în care sunt tratați musulmanii în China.

Ozil a postat sâmbătă, 14 decembrie, un mesaj pe contul personal de socializare prin care și-a arătat susținerea pentru comunitatea uighura din China, pe care i-a numit "războinici care rezistă persecuţiei". În plus, mijlocașul a criticat deciziile Chinei de a arde Coranurile, a închide școlile teologice islamice și a ucide mai mulți membri ai minorității musulmane.

Citește și: Anunț pentru români privind serviciile publice în perioada sărbătorilor de iarnă! MAI: Vor fi deschise serviciile de eliberare a pașapoartelor și permiselor

De cealaltă parte, echipa Arsenal s-a dezis de postarea făcută de jucătorul său, Mesut Ozil: "Arsenal a fost și va rămâne mereu o organizație apolitică".

Global Times a notat că declarațiile făcute de Ozil sunt false și a precizat că a atitudinea lui a dezamăgit autoritățile din fotbal. În plus, Chinese Football Association a scris că ceea ce a postat mijlocașul lui Arsenal este de "neacceptat" și că "a jignit sentimentele" fanilor din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.