Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele au cheltuit două milioane de euro în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Partidele şi alianţele electorale participante la alegerile parlamentare anticipate de duminică din Republica Moldova au cheltuit în campania electorală peste 43 de milioane de lei moldoveneşti, echivalentul a două milioane de euro, a anunţat, sâmbătă, Comisia Electorală Centrală (CEC), agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CEC, sumele au fost centralizate pe baza rapoartelor privind finanţarea campaniei primite de autoritatea electorală din Republica Moldova până vineri, când a fost ultima zi de campanie.

Din cei 23 de competitori electorali, cinci au informat CEC că nu vor avea cheltuieli de campanie electorală şi, prin urmare, nu au deschis un cont bancar special prin intermediul căruia să efectueze plăţi cu caracter electoral.

Raportul CEC arată că suma cea mai mare, de 13,7 milioane de lei, a fost cheltuită de Blocul electoral "Renato Usatîi", urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate, cu 6,4 milioane de lei, şi de Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, cu 6,39 milioane de lei. De asemenea, Partidul Politic "Şor" a cheltuit 5,3 milioane de lei, Partidul Politic "Platforma Demnitate şi Adevăr" 1,56 milioane de lei, iar Partidul Democrat din Moldova 1,31 milioane de lei.

Rapoartele centralizate de CEC arată că numărul total de donatori din campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a fost de 3.484. Din totalul donatorilor, 3.019 au fost persoane fizice de pe teritoriul ţării, 409 persoane fizice din afara ţării şi 56 de persoane juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.