Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidele fac jocurile pentru alegerile parlamentare. Nume grele din PSD la un pas să nu mai prindă loc pe listele eligibile

PSD

Partidele mai au la dispoziţie o săptămână şi jumătate să facă listele de candidaţi pentru parlamentare. Ludovic Orban este primul pe listă la Camera Deputaţilor pentru Bucureşti. La rândul lor, social-democraţii sunt în focurile negocierilor. Şefii nu mai vor candidaţi cu probleme de imagine. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi Florin Iordache ar fi pe lista neagră.

Mai mulți membri ai guvernului ar putea deveni senatori sau deputați după alegerile din 6 decembrie. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, este susținut de organizația din Vaslui pentru un loc de deputat, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Racla cu viruși - OPINIE

Și Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, urmează să candideze, alături de cancelarul premierului, Ionel Dancă, din partea PNL Vrancea.

Șeful PNL precizează că listele de candidați nu sunt încă finalizate și spune că îi va include și pe parlamentarii care au votat împotriva moțiunii de cenzură din august - Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin și Mircea Banias.

Și la PSD au loc ședințe pentru alegerea celor mai potriviți candidați. Pe lângă unii parlamentari actuali, conducerea partidului vrea să propună alegătorilor nume noi de specialiști. În schimb, pe listele PSD nu vor fi probabil incluși fostul premier Viorica Dăncilă, foștii miniștri Carmen Dan și Florin Iordache, dar nici unii parlamentari, printre care Iulian Iancu și Eugen Nicolicea, după cum susțin surse politice.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, va deschide lista PMP București pentru Camera Deputaţilor, iar Cristian Diaconescu pe cea pentru Senat.

22 octombrie este termenul-limită pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.