DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Racla cu viruși - OPINIE

basilica.ro
Patriarhul Daniel moaste racla

Nu mai este nicio surpriză, pentru nimeni, că toți credincioșii, îndeosebi ortodocșii pupători de moaște, sunt izvoare de viruși. De tot felul de viruși, dar, mai cu seamă, de noul coronavirus. Au dovedit-o toate studiile științifice elaborate de cele mai luminoase minți ale planetei, plus prolificii cercetători români. Ei, în baza acestor studii, autoritățile de la București au închis bisericile timp de două luni, în primăvară, iar acum, la mijlocul toamnei, când virușii din credincioși își caută victime, aceiași inși au decis să interzică mai multe activități religioase. Fără o consultate a Secretariatului de Stat pentru Culte, condus de Victor Opaschi, fără a discuta cu Biserica Ortodoxă Română, fără a explica ceva cuiva.

Fără precedent pe plan mondial, guvernul României, condus, așa cum îi place lui Klaus Iohannis să spună, de Ludovic Întâiul, a decis că pelerinajele ortodoxe să fie interzise. Nu în totalitate, deocamdată, ci s-a hotărât ca la ele să nu mai aibă acces cei din alte localități. Pentru că acum, la Iași, ar fi trebuit să aibă loc pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, la sărbătoare nu poate avea acces decât credinciosul cu buletin de Iași. Sunt acceptați și cei cu viză de flotant, probabil o scăpare, gândesc eu, sau o îngăduință, semn al imensei bunătăți bucureștene de la Palatul Victoria. Asta pentru că virusul are și el oamenii lui: nu se instalează în oricine, ci doar în cei care nu au buletin de Iași. Iar pentru că guvernanții iubesc acest popor, dovada o stau recentele majorări de pensii și alocații, plus legislația pro-familie, a instituit o nouă regulă: nu ai buletin de Iași, nu poți intra în Catedrala Mitropolitană, acolo unde se află o raclă cu viruși, racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Același cunoscute studii au scos la lumină încă o descoperire apocaliptică: cine se apropie de raclă se infectează! Așadar, pentru sănătatea credincioșilor, îndeosebi a ortodocșilor și a apropiaților lor, apropierea de racla cu viruși este permisă doar pentru ieșeni. Aceștia, probabil, nu sunt precum cei din restul țării. În atâția ani, cu Sfânta acolo, ei se vor fi imunizat la orice virus și au voie la ea, pentru că ei nu iau niciun virus din raclă și, chiar, dacă prin absurd, vreunul l-ar lua, sigur nu l-ar transmite.

Autoritățile, între care cele din județul Suceava, de exemplu, au hotărât ca în orice biserică să nu li se permită intrarea credincioșilor care nu sunt din localitate. Tot așa, ca să nu se infecteze și să nu infecteze, pentru că focarul cu viruși din biserică de abia așteaptă un alohton ca să intre în el.

Studiile consultate de specialiștii acestei luminate guvernări naționale, în fruntea căreia se află vrednicul de neinfectare Ludovic Orban, mai precizează un aspect care depășește înțelegerea omului de rând: dacă, de exemplu, vrei să te duci la Iași și ești oprit de poliție și spui că mergi la moaște, automat ești în pericol. În pericol de infectare sau în pericol de transmitere a virusului ucigaș și nu ești lăsat să îți continui drumul. Dar, dacă le spui că nu te duci la moaște, dar îi  minți, și te duci, atunci nu mai este niciun pericol. Din nefericire, noi, cei profani în ale medicinei, nu avem acces nici la studiile minților luminate de peste hotare în baza cărora Orban a luat decizia împotriva ortodocșilor, nici la cele românești.

Probabil că studiile citite de Orban, dar pe care nimeni nu vrea să ni le arate, dovedesc că ortodocșii sunt cei care iau virusul chinezesc și îl dai mai departe. Tot ele, probabil, dovedesc că ortodocșii sunt cei care nu respectă nicio normă sanitară: nu poartă mască, nu se spală pe mâini, nu respectă distanțarea socială. Iar asta s-a văzut deja, mai ales la victoriile de la Timișoara, de exemplu, sau de la Sângeorz-Băi, unde mii de oameni, toți ortodocși, au ieșit să sărbătorească izbânda neamțului userist Fritz și a liberalului îndată umilitor de copii Ogâgău. Și acolo, poliția și jandarmeria și-au făcut datoria: au dat câteva mii de amenzi și au făcut și dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

La Iași, iar peste două săptămâni la București, racla cu viruși iese la vânătoare de victime. Sfânta Cuvioasă Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, și Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, au renunțat la misiunea lor cea de veacuri și nu mai emană iubire, ocrotire și vindecare, ci ură și boală. Iar măsurile luate de autorități sunt îndreptățite. Mai ales că, se știe, ortodocșii, nu își iubesc semenii, nu se protejează de boli, ci se infectează și se duc să îi infecteze și pe alții. Pentru că, nu-i așa, ortodocșii nu-s creștini, iar raclele lor au viruși, nu sfinți!

P.S. Sper că toți cei care vor citi acest articol își vor de seama de evidenta ironie, precum și de faptul că nu există studiile despre care fac vorbire.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.