Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul ADER anunță Stare de Urgență în școlile din București: Cadrele didactice, nedidactice și părinții au fost abandonați de primăriile bucureștene (Onțanu)

ADER
Neculai Ontanu

În locul atmosferei de bucurie și de sărbătoare la deschiderea anului de învățământ, sentimentul de teamă, de spaimă și îngrijorare domină deopotrivă cadrele didactice, elevii și părinții acestora, susține Neculai Onțanu, candidatul Coaliției ADER - PPU (social-liberal) la Primăria Sectorului 2.

”După datele  oficiale 595 de școli, peste 95 % dintre școlile din București, din care 117, cele mai multe din Sectorul 2, vor începe cursurile în scenariul galben adică on-line și 5 unități de învățământ, cele mai multe din sectorul 2, în scenariul roșu.

Această situație arată dezastrul real din sistemului de învățământ din București, din pregătirea de către primăriile de sector a infrastructurii educaționale. Manuale nu sunt, licitația pentru tablete probabil anul viitor se va finaliza, reparațiile, modernizările și dotările necesare nu s-au mai făcut. În loc să fie o atmosferă de bucurie sărbătoare la deschiderea anului de învățământ, sentimentul de teamă, de spaimă și îngrijorare domină deopotrivă cadrele didactice, elevii și părinții acestora.

Practic, cadrele didactice și pesonalul nedidactic, părinții elevilor  au fost abandonați de conducerile primăriilor, au rămas să se descurce singuri,cum pot, în fața acestei situații.

Candidații, aflați pe funcții de primari și viceprimari, sunt prezenți mai tot timpul pe posturile de televiziune vorbind despre ceea ce fac ei pentru învățământ. De fapt o propagandă ieftină, pentru care electoratul bucureștean îi va sancționa drastic la alegerile din 27 septembrie.

Cerem primarilor și viceprimarilor aflați pe funcții, care candidează la alegerile locale, să fie responsabili în fața acestei situații, să se mai ocupe măcar în aceste zile, în aceste ore pentru a mai face ce se poate, pentru ca să nu pună viața și sănătatea elevilor, a cadrelor didactice și părinților în pericol. Îi asigurăm că cetățenii bucureștiului vor ști să sancționeze pe cei vinovați de această situație alarmantă.”, se spune în comunicatul semnat de Neculai Onțanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.