Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul ADER cere aplicarea legii privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii

Facebook
partidul ader

Deși Parlamentul României a aprobat și președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind cresterea cuantumului alocațiilor pentru copii, părinții ar putea primi mai mulți bani abia din iulie așa cum spune cu "multă compasiune" ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Deocamdată, PNL prorogă legea.

Partidul ADER cere în mod imperativ Ministerului Muncii să nu mai invoce motive pentru a anula un drept asigurat, conform Constituției României, pentru copiii. Lipsa de responsabilitate a guvernanților duce la crearea unor probleme sociale majore, dintre care menționăm cele mai importante:

1. Creșterea abandonului școlar, din lipsa de fonduri a familiilor pentru a susține cheltuielile cu educația elevilor, costurile necesare fiind mult mărite în ultimul an,

2. Creșterea abandonului familial, în familiile cu probleme sociale deosebite: șomeri, persoane cu handicap, mulți copiii, părinți care nu au un loc de muncă, etc..

3. Reducerea performantelor la învățătură ale elevilor, din lipsa de resurse materiale pentru susținerea necesarului de material didactic,

4. Discriminarea negativă a copiilor proveniți din familii cu venituri reduse, alimentarea frustrărilor și a încrederii elevilor în Guvern și instituțiile statului, care ar trebui sa-i protejeze și să le apere drepturile.

Președintele României a semnat majorarea alocatiilor, Ministrul Muncii doamna Violeta Alexandru nu este de acord. Cineva trebuie să plece!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.