Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de extremă dreapta din Suedia, în creştere continuă în intenţiile de vot

stampila vot

Democraţii Suedezi, formaţiune de extremă dreapta, continuă să înregistreze o creştere în intenţiile de vot, cel mai recent sondaj, dat publicităţii miercuri, plasându-i umăr la umăr cu opoziţia de centru dreapta, care nu a reuşit să capitalizeze de pe urma îngrijorărilor în creştere provocate de imigraţie, transmite Reuters.

Potrivit sondajului, sprijinul pentru Democraţii Suedezi a ajuns la 21,5%, comparativ cu 20% în urmă cu o lună şi cu scorul de 13% obţinut în alegerile legislative din 2014.

Citește și: 10 migranţi au ajuns la Barcelona ascunşi într-un camion

Aceasta este a treia lună consecutivă în care formaţiunea de extremă dreapta, care îşi propune stoparea imigraţiei în Suedia, înregistrează o creştere a sprijinului în rândul alegătorilor.

Conform aceluiaşi sondaj, social-democraţii, care conduc coaliţia de guvernare minoritară de centru stânga din care mai fac parte Verzii, sunt cotaţi cu 25,7% din intenţiile de vot.

Partidul Moderat, de centru dreapta, cel mai mare din blocul de opoziţie, a scăzut în intenţiile de vot, la 22%, faţă de 23,4% în urmă cu o lună.

Sondajul a fost realizat online de institutul Inizio pentru cotidianul Aftonbladet în intervalul 7-15 noiembrie, la el participând 2.051 de persoane.

În Suedia, numărul record de solicitanţi de azil, 163.000, înregistrat anul trecut, a adâncit îngrijorările legate de şomaj, creşterea infracţionalităţii şi deteriorarea învăţământului, punând sub semnul întrebării consensul în privinţa politicilor liberale de imigraţie şi alimentând mişcarea de extremă dreaptă, anunță Agerpres.

Într-un interviu acordat televiziunii suedeze, liderul Democraţilor Suedezi, Jimmie Akesson, a afirmat că victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din SUA arată că alegătorii sunt sătui de modul tradiţional de a face politică. 'Există o mişcare atât în Europa, cât şi în Statele Unite de a pune sub semnul întrebării sistemul politic. Acelaşi lucru se întâmplă în mod clar şi în Suedia', a susţinut Akesson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.