Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de guvernământ din Grecia se prăbuşeşte în sondaje după accidentul de tren care a făcut 57 de morți și a revoltat societatea

To Vima
accident feroviar grecia

Noua Democrație, partidul conservator al premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, a pierdut 3 puncte de intenție de vot după accidentul de tren în care au murit 57 de persoane, pe 28 februarie.

Noua Democrație, aflată la putere din 2019, are acum sprijinul a 29,6% dintre alegători, față de 32,5% în februarie anul trecut, potrivit primului sondaj efectuat după incident, publicat vineri, relatează 20 Minutos preluat de Rador.

Partidul de stânga Syriza, condus de fostul premier Alexis Tsipras, nu a înregistrat căderea conservatorilor și rămâne la 25%. Grecia prevede să organizeze alegeri generale în aprilie sau mai, dar data nu a fost încă confirmată.

De la ciocnirea frontală a două trenuri care au făcut 57 de morți, majoritatea studenți, au avut loc demonstrații și proteste masive împotriva Guvernului, care este acuzat de lipsa măsurilor de securitate pe rețeaua feroviară.

Iniţial, premierul a atribuit accidentul unei erori umane şi a dat vina pe șeful gării din Larisa, unde s-a produs accidentul, dar ulterior și-a cerut scuze și și-a asumat "responsabilitatea politică" pentru starea proastă a căilor ferate.

Sondajul plasează social-democrații din Pasok -Kinal pe locul trei cu 9,7%, urmați de Partidul Comunist din Grecia (KKE), care reunește 5,6%, de Soluția grecească, de extremă-dreapta (3,9%) și partidul fostului ministru de Finanțe Yanis Varufakis, MeRA25 (3,5%).

Dacă aceste date se vor confirma, cele două partide dominante ar pierde mult teren față de alegerile din 2019, când Noua Democrație a obținut aproape 40% și Syriza, 31,5% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.