Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul de guvernământ din Polonia se prăbușește în sondaje în urma unui scandal de corupție

Politico
demonstratii in Polonia nationalisti extrema dreapta

Sprijinul pentru partidul de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), a scăzut brusc, arată un sondaj publicat marţi noapte, pe fondul unor acuzaţii privind implicarea în cel mai mare scandal de corupţie din ţară în ultimii ani, relatează miercuri Reuters preluată de Agerpres.

Sprijinul pentru euroscepticul PiS în sondajul Kantar Millard Brown, compilat în această săptămână, a scăzut cu cinci puncte procentuale la 33%, în timp ce a crescut cu tot atâtea puncte la 26% pentru Platforma Civică (centristă, de opoziţie), a anunţat televiziunea privată TVN.

Şeful Autorităţii de supraveghere financiară (KNF) Marek Chrzanowski a demisionat săptămâna trecută după acuzaţii de corupţie făcute de miliardarul polonez Leszek Czarnecki, care controlează două bănci cu probleme, Getin Noble Bank şi Idea Bank. Chrzanowski, care respinge acuzaţiile, a fost numit de PiS.

Acţiunile Getin Noble au scăzut cu peste 87%, iar cele ale Idea Bank cu 92% în acest an, ridicând întrebări despre stabilitatea sistemului financiar al Poloniei. Grupurile de opoziţie au cerut o anchetă parlamentară, pe care PiS a respins-o.

Jacek Sasin, un consilier ministerial de rang înalt în biroul prim-ministrului, a respins speculaţiile că PiS ar putea convoca alegeri anticipate.

"Nu s-a întâmplat nimic ca să discutăm despre aşa ceva", a declarat el miercuri la postul privat Radio Zet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.