Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Ecologist cere eliminarea TVA la produsele bio și tradiționale

Radu Pop

Partidul Ecologist cere eliminarea TVA la produsele bio și tradiționale

Milităm pentru necesitatea revenirii la o alimentație sănătoasă, bazată pe produse bio și tradiționale, cu care românii au fost obișnuiți de-a lungul timpului și la care au renunțat în ultimii douăzeci de ani, sub presiunea multinaționalelor și importatorilor, din cauza comerțului agresiv de produse alimentare cât mai ieftine, superprocesate industrial, dar și a dublului standard, transmite Partidul Ecologist.

„Din păcate, reusita Partidului Ecologist Român din 2019, de a reduce TVA la 5% a fost deființată astăzi de coalitia de guvernare, care a decis sa crească TVA-ul pentru aceste produse, la 9%, in cadrul pachetului de măsuri fiscale. Acest fapt a dat peste cap micii producători care anunță că deja se luptă să supravieţuiască pe o piaţă afectată de inflaţie.

Credem că Guvernul României are obligația morală de a lua măsuri urgente pentru încurajarea producătorilor autohtoni de alimente bio și produse tradiționale, să elimine TVA pentru aceste produse sau cel puțin să mențină TVA-ul la 5% modificat în 2019 ca urmare a propunerii noastre.

Reamintim faptul că PER a cerut inițial TVA ZERO pentru această categorie de produse, proiect pe care îl readucem în atenția publică.

Astfel, Partidul Ecologist Romîân cere Guvernului eliminarea TVA pentru alimentele de înaltă valoare calitativă (produse montane, eco, tradiţionale autorizate de MADR), pentru a le aduce la un preț competitiv, oferind șansa consumatorilor români să își protejeze sănătatea și dreptul la viață printr-o alimentație sănătoasă”, arată Partidul Ecologist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.