Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Ecologist revine cu legea pentru interzicerea polistirenului la Termoizolare Alternativa: vata bazaltică- protecție la incendii

Reportal
vata bazaltica

Specialiștii în domeniu sunt de părere că un termosistem cu vată minerală este mult mai eficient decât unul cu polistiren, iar în cazul termoizolării cu vata minerală, specialiștii în domeniul construcțiilor recomandă utilizarea vatei bazaltice și nu a vatei de sticlă (fiind recomandată doar la acoperisuri înclinate, fațade ventilate, pereți de compartimentare, pardoseli, plafoane și intradosuri)

Vata bazaltică este incombustibilă, pe când polistirenul este doar ignifugat (adică tratat pentru a întarzia arderea), vata bazaltică prezintă proprietăți excelente de izolare a sunetului, are rezistență la apă și este hidrofobizată în masa, are o rezistență bună la compresiune. Mai mult, vata bazaltică este fabricată din materiale naturale și durabile, având o durată de viată mult mai mare decât polistirenul.

Sunt deja cunoscute tragediile provocate de incendii dar și discuțiile despre materialele de izolare termică a clădirilor în cauză. De cele mai multe ori s-a concluzionat că anveloparea clădirilor cu polistiren poate aduce mai multe necazuri decât avanataje: polistirenul se aprinde ușor, arde mocnit, iar fumul degajat este foarte periculos pentru sănătate, este cancerigen și în timp se poate măcina din cauza temperaturilor.

De aceea, Partidul Ecologist Român face această propunere legislativă de interzicerea reală a polistirenului în construcții si de utilizare a vatei bazaltice ca protecție la incendii, recomandarea noastră fiind sustinută de specialiștii în domeniu. Măsura propusă de noi vine în contextul construcțiilor eco și durabile, făcând parte din viziunea PER pentru viitorul României Ecologiste de mâine, alături de interzicerea produselor din plastic, ce încă nu este pe deplin implementată în țara noastră. Polistirenul este interzis în Uniunea Europeană cât și internațional, în unele state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.