Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul feminist din Coreea de Sud pregăteşte o şcoală politică, pentru a instrui femeile care vor să candideze în alegeri

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Primul partid feminist din Coreea de Sud va lansa o şcoală politică pentru a pregăti femeile care vor să candideze în alegeri, în contextul în care s-a angajat să lupte în continuare după ce nu a reuşit să obţină niciun mandat la alegerile legislative naţionale recente, potrivit Reuters.

Partidul Femeilor nu a avut succes în încercările sale de a câştiga patru locuri de parlament la scrutinul de la 15 aprilie, în ciuda dezvoltării mişcării feministe într-o ţară conservatoare din punct de vedere social, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Deşi s-a declarat dezamăgit de rezultat, partidul a început acum pregătirile pentru alegerile locale şi regionale din 2022 prin crearea unei şcoli politice.

"Vrem să ne pregătim strategiile de victorie", a spus Kim Eun-ju, o veterană a luptei pentru drepturile femeilor şi una dintre fondatoarele partidului, citată vineri de Reuters.

"Sperăm că această şcoală le va oferi instruire candidatelor noastre despre cum funcţionează politica. Deşi membrele noastre sunt pasionate de chestiunile feministe, nu au abilităţi politice", a adăugat ea.

Citește și: Femeia care i-a luat locul lui Streinu-Cercel, despre ridicarea restricțiilor: 'Cred că aceasta va fi printre ultimele măsuri la care se va renunța'

Această şcoală din Seul, care urmează să fie lansată până în iulie, va recruta foşti şefi din administraţie pentru a le instrui pe candidate.

Printre domeniile de studiu se vor număra organizarea de companii politice şi chestiunile legate de drepturile femeilor.

Partidul de guvernământ al preşedintelui Moon Jae-in a câştigat la o diferenţă covârşitoare scrutinul de săptămâna trecută, în urma căruia 57 de femei au fost alese în parlamentul de 300 de locuri, fiind vorba de cea mai ridicată reprezentare a femeilor de până acum.

Citește și: Traian Băsescu, AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic

Lansat în martie, de Ziua Internaţională a Femeilor, Partidul Femeilor, care are peste 10.000 de membre, a făcut campanie cu o platformă pentru oprirea voyeurism-ului extrem de răspândit împotriva femeilor şi cu promovarea ideea de egalitate salarială.

Fenomenul voyeurism-ului sau al 'pornografiei cu camere spion', prin care victimele sunt filmate în timp ce urinează sau fac sex, a declanşat proteste masive în 2018 şi a dus la dezvoltarea mişcării feministe care de atunci a luat avânt în tot mai multe zone.

În acelaşi timp, diferenţa de câştiguri salariale între bărbaţi şi femei în Coreea de Sud este cea mai mare dintre ţările dezvoltate, conform Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.