Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Laburist britanic promite Taxa Robin Hood

taxe

Partidul Laburist din Regatul Unit, aflat în opoziţie, a anunţat sâmbătă că, dacă va câştiga alegerile din iunie, va reprima evaziunea fiscală şi va introduce o aşa-numită "taxă Robin Hood" pe tranzacţiile financiare, pentru a finanţa serviciile publice, transmite Reuters preluat de agerpres.

Laburiştii sunt cotaţi, în ultimul sondaj de opinie realizat de Comres pentru ziarele Sunday Mirror şi Independent, mult mai slab decât Partidul Conservator al premierului Theresa May, Conservatorii sunt totuşi în scădere cu 2% faţă de precedentul sondaj, ale cărui rezultate au fost publicate pe 23 aprilie, în timp ce laburiştii au urcat cu 5%. 

Principalul partid de opoziţie estimează că prin modernizarea regimului fiscal al tranzacţiilor cu acţiuni se pot colecta 4,7 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,5 miliarde de euro). Reforma laburistă ar urma să închidă căi legale de ocolire a impozitelor pentru bănci şi fondurile de investiţii şi să impoziteze produsele financiare derivate, cum ar fi opţiunile pentru acţiuni şi alte active financiare. De asemenea, laburiştii promit să se îndrepte împotriva evazioniştilor şi a paradisurilor fiscale. Încă de săptămâna trecută, ei au anunţat însă că fiscalitatea nu va fi mai împovărătoare pentru contribuabilii cu venituri mici şi mijlocii. 

Toate aceste măsuri sunt prevăzute într-o versiune de lucru a manifestului laburist care nu a fost dată oficial publicităţii. În program mai sunt renaţionalizarea transporturilor feroviare şi a serviciilor poştale, precum şi a unei părţi din sectorul energetic. 

Poziţionarea ceva mai la stânga centrului politic pare a fi considerată o modalitate de a câştiga voturi, apreciază Reuters. Conservatorii afirmă însă că planul laburist seamănă cu cel din 1983, care a adus stângii o înfrângere şi a fost descris chiar de un parlamentar laburist din acea vreme drept "cel mai lung bilet de sinucidere din istorie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.