Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Laburist îl suspendă pe Jeremy Corbyn în urma comentariilor făcute după apariţia unui raport privind antisemitismul în cadrul formaţiunii

BBC
 Jeremy Corbyn

Partidul laburist de opoziţie l-a suspendat joi pe fostul lider Jeremy Corbyn în urma comentariilor făcute după apariţia unui raport care estima că partidul este responsabil de hărţuire şi discriminare din cauza modului în care a gestionat alegaţiile de antisemitism, relatează Reuters, dpa şi AFP.

"În lumina comentariilor sale făcute astăzi şi eşecului său în a le retracta ulterior, Partidul Laburist l-a suspendat pe Jeremy Corbyn pe durata investigaţiei", a declarat un purtător de cuvânt, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Raportul efectuat de Comisia pentru egalitate şi drepturile omului (EHRC), un organism independent, a descoperit "serioase deficienţe" în privinţa investigării alegaţiilor de antisemitism în cadrul Partidului Laburist.

"De asemenea, el nu mai este membru al grupului parlamentar al Partidului Laburist", a mai precizat purtătorul de cuvânt, ceea înseamnă că Jeremy Corbyn poate rămâne în Camera Comunelor, dar ca independent.

Potrivit news.sky.com, Corbyn a reacţionat joi la raport afirmând că numărul de plângeri făcute în timpul mandatului său "au fost exagerate dramatic din motive politice".

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Apoi a susţinut o conferinţă de presă în care a repetat acest lucru şi a subliniat că el nu este "parte a problemei".

Corbyn a mai spus că nu va părăsi Partidul Laburist, precizând că este "mândru să fie membru al Partidului Laburist", căruia i s-a alăturat când avea 16 ani. "M-am luptat cu rasismul toată viaţa mea şi voi lupta cu rasismul cât voi trăi", a afirmat Corbyn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.