Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Cioloș și USR, mișcare urgentă! Cer alegeri anticipate după raportul: Românii pot alege 'gașca infracțională Dragnea sau România europeană'

Digi24
ciolos barna

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună, fondată de fostul premier Dacian Cioloș au transmis, miercuri, un apel comun pentru declanșarea de alegeri anticipate ca urmare a criticilor formulate în raportul MCV, potrivit Mediafazx.

„Apel comun USR și RO+: Semnalul de alarmă transmis de la Bruxelles trebuie să trezească toți politicienii responsabili pentru a declanșa demisia Guvernului Dăncilă și alegerile anticipate. Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înțeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles și să acționeze în interesul României și al românilor trimițând de urgență Guvernul Dăncilă la coșul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acțiune, în ultimul ceas, pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană!”, precizează reprezentanții celor două formațiuni într-un comunicat de presă publicat site-ul USR.

Potrivit sursei citate, PSD și ALDE ar fi vinovate de „devieri de la statul de drept”.

„Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autoritățile europene îl dau, clar și răspicat, în ceea ce privește abuzurile și devierile de la statul de drept ale actualei coaliții PSD-ALDE. USR și RO+ își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene. Această coaliție periculoasă a modificat Legile Justiției și Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția, a mințit cu nerușinare ambasadele și oficialii europeni, și-a gazat proprii cetățeni încălcând drepturile și libertățile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă și a încercat să restricționeze libertatea presei. Nu se mai poate continua așa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa și să lucreze acasă la consolidarea democrației, întărirea statului de drept și la prosperitatea propriilor cetățeni”, au transmis reprezentanții USR și MRÎ.

Cele două partide spun că sunt gata pentru discuții între toate partidele parlamentare.

Citeste si Tudorel Toader CRITICĂ raportul Comisiei Europene: Are iz politic, multe interese, folosește standarde duble și se raportează la obiective mobile

„Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliției PSD-ALDE care nu sunt șantajați de gașca infracțională a lui Liviu Dragnea să înțeleagă gravitatea momentului și să acționeze în interesul celor care i-au ales. USR și RO+ sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuții cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare și să faciliteze dialogul cu toate forțele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracțional care ne periclitează viitorul european”, conform sursei citate.

Președintele USR, Dan Barna, a transmis că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu „văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, în timp ce președintele fondator al MRÎ, Dacian Cioloș, a spus că „este o urgență” plecarea de la conducere a PSD și ALDE.

În România, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de țara noastră, a anunţat Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Pe de altă parte, monitorizarea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) s-ar putea încheia în anul 2019, a declarat marţi Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.