Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Cosette Chichirău propune armată obligatorie în România: E incredibil cât ar urma să fie pregătirea

pulsuliesean.ro
Cosette Chichirau

Partidul lui Cosette Chihirău, CURAJ, vine cu o inițiativă care ar putea scoate din sărite tineretul din ziua de azi, însă care ar fi placul multor bărbați trecuți de 40 de ani, care critică tot mai des modul în care băieții din ziua de astăzi sunt educați. Oamenii lui Chichirău cer armată obligatorie pentru tineri.

Durata propusă ar face însă inutilă măsura, asta pentru că tinerii ar urma să poarte haina militară numai două săptămâni.

În mod concret, la capitolul „Renaştem patriotismul românesc” din „planul de ţară” propus de fosta şefă USR, se propune înfiinţarea Corpului Civil de Intervenţie, care presupune un „stagiu obligatoriu de pregătire militară de două săptămâni pentru toţi cetăţenii 18 – 35 de ani”.

„În cazul angajaţilor, timpul petrecut în stagiul de pregătire va fi considerat concediu de drept şi va fi remunerat de către stat. În cazul elevilor de liceu/studenţilor, stagiul devine obligatoriu o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Dacă la împlinirea vârstei de 18 ani, tânărul se află în ciclul de învăţământ liceal, stagiul se va amâna până la finalizarea studiilor. În cazul elevilor ce vor urma studii superioare, stagiul se poate amâna până la finalizarea studiilor de licenţă, dar nu mai târziu de vârsta de 23 de ani”, se precizează în documentul publicat de partidul nou-înfiinţat, informează Ziarul de Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.