Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Merkel scade în sondaje după agresiunile sexuale de la Köln

CDU CSU

Sprijinul pentru conservatorii cancelarului german Angela Merkel a scăzut cu două procente într-unul din primele sondaje de opinie publicate după agresiunile sexuale în masă asupra femeilor, pentru care au fost făcuţi responsabili migranţi, la Köln în noaptea de Anul Nou, relatează Reuters.

Vezi și: DEZVĂLUIRI din Moldova: Politicienii români care au beneficiat de femei de la Vlad Plahotniuc

Vezi și: SCANDAL imens la România TV: Andreea Crețulescu l-a dat afară, în direct, pe un invitat


Sondajul televiziunii publice ARD arată de asemenea o majoritate restrânsă de germani sceptici în legătură cu gestionarea de către ţară a influxului imens de migranţi. 

Aproximativ 1,1 milioane de migranţi au intrat în Germania anul trecut, mult mai mulţi decât în orice altă ţară europeană. Merkel a rezistat presiunii de a lua măsuri drastice pentru a stopa fluxul, cum ar fi închiderea frontierelor Germaniei, spunând că ţara este suficient de puternică pentru a face faţă. 

Sondajul, realizat pe 12-13 ianuarie, arată că sprijinul pentru blocul conservator al lui Merkel - Uniunea ei Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU) - a scăzut cu două procente la 37%. 

Partidul anti-imigranţi Alternativa pentru Germania (AfD), care şi-a intensificat criticile la adresa politicii lui Merkel faţă de refugiaţi după atacurile din Köln, a urcat cu un procent la 10%. 

Poliţia a înregistrat 652 de plângeri penale legate de evenimentele din Köln, dintre care 331 sunt de natură sexuală. Numai cinci persoane sunt în prezent arestate, iar acestea pentru delicte non-sexuale sau furt, provocând vătămări corporale şi opunere la arestare, aminteşte Reuters. 

Procurorii au anunţat joi că oferă recompense de 10.000 de euro pentru informaţii care să conducă la arestarea 
altor suspecţi. 

Întrebaţi dacă sunt de acord cu optimismul lui Merkel că "ne putem descurca", 51% dintre respondenţii sondajului au îndoieli cu privire la capacitatea Germaniei de a gestiona criza, în timp ce 44% sprijină poziţia cancelarului. 

Sondajul arată că germanii sunt aproximativ egal împărţiţi dacă influxul de migranţi îi sperie, cu 48% spunând că da şi 50% afirmând că nu este un motiv de îngrijorare, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.