Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Sebastian Ghiţă, în pragul imploziei. Decizia lui Bogdan Diaconu

www.ziuanews.ro
Sebastian Ghita Bogdan Diaconu

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a convocat Congresul Extraordinar al formaţiunii pentru data de 25 martie, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului. 

"Biroul Politic Naţional, la propunerea preşedintelui PRU, a aprobat cu unanimitate de voturi componenţa comitetului de organizare a Congresului Extraordinar, precum şi componenţa comitetului de modificare a statutului PRU", a informat Biroul de presă al formaţiunii, prin intermediul unui comunicat.

Vezi şi: SURSE: Premierul Grindeanu a decis ABROGAREA ordonanţei

Pe 2 februarie, PRU anunţa că majoritatea membrilor Biroului Permanent se delimitează de Bogdan Diaconu şi îi cer încă o dată demisia "din partidul pe care l-a trădat". 

"Ne delimităm ferm de Bogdan Diaconu care a avut în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) poziţii publice prin care apără deciziile de noapte ale Guvernului. PRU nu se recunoaşte în demersurile lui Bogdan Diaconu şi îi cere, din acest motiv, încă o dată, demisia, pentru că a murdărit imaginea partidului şi a adus prejudicii grave naţionalismului românesc. PRU nu este nici partidul lui Bogdan Diaconu, nici partidul lui Sebastian Ghiţă. Îi cerem lui Bogdan Diaconu, de aceea, să îşi ia penalii pe care i-a adus în partidul lui Vlad Ţepeş şi să plece cu ei cu tot", se arăta într-un comunicat transmis de formaţiune.

Vezi şi: Magistraţii fac zid în jurul Curţii Constituţionale: Apel public lansat de AMR şi UNJR

Potrivit sursei citate, în data de 21 ianuarie, majoritatea Biroului Permanent Naţional al PRU a lansat o moţiune prin care i s-a cerut demisia lui Bogdan Diaconu pentru că "a trădat" idealurile naţionaliste. 

"Pentru curăţarea PRU de cei care i-au batjocorit principiile şi doctrina, membrii aleşi ai BPN au convocat, conform statutului partidului, o şedinţă BPN pentru data de 4 februarie 2017, în cadrul căreia vor fi luate măsuri drastice împotriva lui Bogdan Diaconu şi a celor care au distrus imaginea partidului. Anunţăm public că Bogdan Diaconu nu mai reprezintă Partidul România Unită. Le cerem iertare românilor pentru că Bogdan Diaconu a murdărit ideea de naţionalism, simbolul lui Vlad Ţepeş şi valorile naţionale prin direcţia pe care a impus-o în ultima jumătate de an. PRU revine la idealurile care l-au consacrat şi respinge orice asociere cu trădătorii naţionalismului printre care, la loc de frunte, se află Bogdan Diaconu", se arăta în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.