Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Viktor Orban face coaliţie puternică pentru a se opune cotelor de refugiaţi

Viktor Orban

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a ajuns la o înţelegere cu alte două formaţiuni, respectiv Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP) şi formaţiunea naţionalistă Jobbik, privind adoptarea amendamentului constituţional care să interzică relocări colective de migranţi pe teritoriul Ungariei, relatează marţi agenţia MTI.

Propunerea de amendament a fost înaintată luni parlamentului. Iniţiativa survine referendumului de pe 2 octombrie pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană, la care peste 98% dintre cei prezenţi la urme s-au pronunţat împotriva acestor cote, dar prezenţa la vot a fost cu aproximativ zece procente sub pragul de 50% necesar validării scrutinului. Liderul grupului parlamentar al Fidesz, Lajos Kosa, a declarat după o reuniune a formaţiunilor reprezentate în legislativ că cele trei partide menţionate au convenit ca numai parlamentul de la Budapesta să aibă dreptul de a decide condiţiile în care cetăţenii proveniţi din state nemembre ale UE pot intra in Ungaria şi trăi în această ţară, iar autorităţile ungare sunt singurele care pot decide asupra aprobării cererilor de azil.

La reuniunea formaţiunilor parlamentare dedicată acestui amendament constituţional au participat şi Partidul Socialist şi formaţiunea ecologistă LPM, ambele de opoziţie şi care au refuzat şi de această dată să se ralieze demersului susţinut de premierul Orban, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.