Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Maiei Sandu vrea alianță cu toate formațiunile pro-europene: Lupta noastră electorală este cu partidele pro-Kremlin

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate, de la Chișinău, nu va lupta împotriva altor formațiuni pro-europene la alegerile locale din 5 noiembrie și vrea să colaboreze cu acestea după încheierea scrutinului. Declarația a fost făcută de președintele PAS, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, lupta electorală a formațiunii pe care o conduce va fi dusă doar împotriva partidelor pro-Kremlin și a celor care vor să deturneze vectorul european al R. Moldova, conform deschide.md.

Din prima zi a campaniei electorale, PAS a pornit o campanie corectă. Nu vom ataca și nu vom lupta cu partidele care cu adevărat doresc ca R. Moldova să fie parte a UE. Ne dorim ca R. Moldova să aibă cât mai mulți primari pro-europeni. Lupta noastră electorală e pentru o R. Moldova europeană și unicii adversari vor fi partidele pro-Kremlin. Vin cu un îndemn către partidele pro-europene, haideți să ne unim, să lucrăm după alegeri în consilii împreună” a declarat Grosu.

El s-a adresat și către actualii, dar și viitorii primari.

Voi puteți fi generația care va aduce UE în satele și orașele noastre. Vreau să lucrăm împreună pentru a îndeplini misiunea noastră comună. Voi cunoașteți nevoile de zi cu zi ale oamenilor, haideți să realizăm împreună cel mai important proiect de țară, integrarea europeană. Alegerile din 5 noiembrie vor determina viitorul copiilor noștri. E datoria fiecăruia să ne asigurăm că schimbarea se face în fiecare localitate” a notat Grosu.

Liderul PAS a prezentat și cinci angajamente asumate de formațiunea pe care o conduce. Prima prioritate setată de PAS este continuarea dezvoltării economiei, crearea de noi locuri de muncă. În acest sens PAS va lucra cu Guvernul și autoritățile locale pentru a încuraja munca onestă și antreprenorii care crează locuri de muncă, pentru că ”doar așa vom avea salarii europene acasă”.

A doua prioritate e ca toți moldovenii să se simtă în siguranță în satele și orașele în care locuiesc. Asta înseamnă încrederea că autoritățile vor veni în ajutorul cetățenilor. Vom îmbunătăți capacitățile poliției, vom continua să iluminăm satele și orașele noastre. În doi ani, prin programul ”Satul European”, am făcut iluminare stradală în 55 de localități. A treia prioritate e să investim în infrastructura rutieră. În ultimii doi ani, am reparat 400 km de drum și am deblocat șantiere blocate de 5-10 ani. În perioada următoare vom renova alte 4000 km de drum” a declarat liderul PAS.

O altă prioriate a Partidului Acțiune și Solidaritate este dublarea investițiilor în satele și orașele republicii.

”Vom continua să implementăm proiecte mari de infrastructură locală. R. Moldova europeană nu înseamnă doar integrarea în spațiul valoric european, înseamnă lucruri concrete, o viață ca în localitățile europene. Programul ”Satul European” aduce condiții europene în sate. Împreună cu Guvernul, alături de autoritățile locale, vom identifica mai multe resurse financiare pentru a transforma satele și orașele noastre în localități europene” a notat Grosu.

A cincea prioritate a PAS este să sprijine familiile. În următorii ani, formațiunea promite să majoreze indemnizația la naștere până la 20 de mii de lei, ca familiile să rămână acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.