Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Șor vrea să interzică aderarea Moldovei la UE și NATO

Partidul Șor
Partidul Șor

Partidul Șor va elabora și va înregistra în Parlament un proiect de lege ce prevede „sistarea oricăror procese integraționiste” în Republica Moldova, precum aderarea la Uniunea Europeană și NATO. Anunțul a fost făcut de deputatul fugar, Ilan Șor, potrivit căruia țara noastră ar avea nevoie de „neutralitate totală, clară și fără compromis”.

Deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că cetățenii „vor condamna acest demers” și că Partidul Șor „încearcă să facă haos în Republica Moldova”, transmite tv8.md.

Partidul Șor vrea să interzică aderarea Moldovei la UE și NATO

„Continuarea cursului de integrare europeană ne duce pe calea sărăciei și a războiului. În circumstanțele geopolitice dificile, nu avem dreptul să expunem riscului viața cetățenilor noștri. Situația financiară deja a fost afectată și deteriorată într-un mod extrem de grav. Tocmai de aceea, vom elabora și vom prezenta în forul legislativ, proiectul de lege privind sistarea oricăror procese integraționiste – europene, NATO”, a spus Ilan Șor.

Acesta susține, totuși, că nu ar fi împotriva integrării europene și aderării la NATO.

„Eu nu sunt împotriva lor, dar sunt împotrivă ca viața oamenilor să se înrăutățească. Haideți să trecem, în liniște și pace, această perioadă dificilă din lume, iar ulterior vom scoate aceste subiecte la referendum și poporul va decide încotro dorește – la Vest, la Est, vrea să rămână în neutralitate, așa cum e scris în Constituție, sau altceva. Suveranul este poporul și doar el poate să decidă încotro s-o luăm”, a menționat deputatul fugar, Ilan Șor.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Radu Marian, a precizat pentru TV8 că Partidul Șor „este împotriva UE, împotriva păcii, democrației, gruparea Șor este susținută de Kremlin, care a invadat Ucraina, care a amenințat pacea în Europa și evident că gruparea Șor susține războiul, ea încearcă să facă haos în Republica Moldova și violență”.

„Am văzut cu toții manifestările și acțiunile pe care le-a făcut în ultima perioadă și evident că sunt împotriva UE, pentru că UE înseamnă dezvoltare, pace, democrație. Eu sunt sigur că moldovenii vor condamna acest demers, moldovenii sunt pentru UE, pentru că vor să trăiască în liniște și pace acasă, în libertate și democrație”, a subliniat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.