Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul premierului Hun Sen revendică victoria în alegerile parlamentare din Cambogia

BLACKNEWS.RO
Cambogia

Partidul prim-ministrului Hun Sen a revendicat o victorie covârşitoare în alegerile legislative care au avut loc duminică în Cambodgia, un scrutin extrem de controversat în absenţa principalei forţe de opoziţie dizolvate în 2017, relatează duminică AFP.

"Sperăm să câştigăm peste 100 de locuri" din 125, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Poporului Cambodgian (CPP, la guvernare), Sok Eysan, citând rezultate preliminare furnizate de Comisia electorală cambodgiană.

"CPP va obţine mai mult de 80% din voturi. Este o victorie uriaşă pentru noi", a adăugat el.

Rezultatele finale urmează să fie anunţate pe 15 august. "Compatrioţii noştri au ales calea democraţiei", a scris pe Facebook premierul Hun Sen.

Cambodgienii s-au prezentat duminică la secţiile de votare în cadrul unor alegeri legislative marcate de absenţa unui contracandidat solid care să poată reprezenta o provocare pentru actualul premier, Hun Sen, aflat la conducerea ţării de peste trei decenii, notează dpa şi AFP.

La scrutin au participat formaţiunea de guvernământ, CPP, şi alte 19 partide mici, mai puţin cunoscute şi care nu sunt cotate cu şanse reale. Totuşi, oficialii de la Phnom Penh susţin că numărul mare de partide indică faptul că în Cambodgia este democraţie.

În luna noiembrie, cea mai mare formaţiune de opoziţie, Partidul Salvării Naţionale din Cambodgia (CNRP), a fost dizolvat printr-o decizie judecătorească, la cererea guvernului, după întemniţarea liderului său, Kem Sokha, pentru acuzaţii de trădare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.