Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal politic în Republica Moldova: Partidul Social Democrat European cere ambasadorilor străini să 'facă uz de autoritatea lor'

Radu Pop
raport politie md
criminalitate republica moldova

Partidul Social Democrat European reclamă „acțiuni ilegale” comise împotriva Președinților raioanelor Căușeni și Leova, de către actuala guvernare de la Chișinău:

  • „În cele mai frumoase tradiții ale „statului capturat", guvernarea dă dovadă de cel mai înalt grad de perfidie și ipocrizie, atunci când la nivel național declară exponenții unor partide - hoți și criminali, iar la nivel local, votează alături de reprezentanții acestor partide pentru demiterea ILEGALĂ a Președinților de raion ai Partidului Social Democrat European(PSDE).
  • „Din acțiunile reprezentanților partidului de guvernare la Căușeni și Leova, se poate observa cum printr-un nihilism juridic grosolan, guvernarea actuală, PAS cu PAS, demolează statul de drept.
  • În condițiile în care Legea 436/2006 stabilește în mod imperativ că revocarea din funcție a președintelui de raion se poate dispune doar cu votul a cel puțin două treimi din numărul total de consilieri, în niciun caz cu o majoritate simplă! Noua majoritate încropită în raionul Leova, noaptea, ca hoții, a decis să-și adjudece funcția râvnită printr-o fraudă legală.
  • Ultima dispoziție a CSE din 17 noiembrie, potrivit căreia, prin derogare de la lege, nu se pot suspenda actele de eliberare din funcție a demnitarilor publici, a servit drept catalizator al acțiunilor care au loc concertat în mai multe raioane - demiteri ilegale, care să nu poată fi suspendate de către instanțe judecătorești, astfel încât această stare să se perpetueze până la următoarele alegeri locale generale.
  • Acum au devenit clare adevăratele scopuri pe care le-a urmărit CSE în frunte cu premierul Gavrilița – reformatarea conducerii raioanelor. Regretăm și condamnăm acest act mișelesc al partidului care a venit la guvernare cu lozinci despre edificarea statului de drept, iar în realitate calcă în picioare legile țării și compromite integrarea europeană!
  • Partidul Social Democrat European face apel la CALM, la partenerii externi ai Republicii Moldova, la ambasadorii SUA și UE în țara noastră, să facă uz de autoritatea lor pentru a descuraja guvernarea de la asemenea acțiuni anti-democratice! Vom uza de toate instrumentele legale pentru a apăra valorile social-democrate! Vom lupta pentru respectarea voinței cetățenilor din raioanele Căușeni și Leova, care este direct viciată prin demiterea absolut ilegală a colegilor noștri!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.