Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidului Comunist Chinez urmează să se întrunească pentru a discuta principalele direcţii politice

www.blogs.bath.ac.uk
China

Comitetul Central (CC) al Partidului Comunist chinez urmează să se întrunească pentru a discuta principalele direcţii politice pentru anul viitor şi în continuare, anunţă presa de stat de la Beijing, preluată de DPA potrivit Agerpres

Este a patra plenară a CC după congresul din 2017 al partidului, care a inaugurat cel de-al doilea mandat al preşedintelui Chinei, Xi Jinping, şi a eliminat limitarea duratei mandatului preşedintelui.

Reuniunea cu uşile închise se va încheia joi, când se aşteaptă ca agenţia de stat Xinhua să difuzeze o prezentare generală oficială a discuţiilor.

Urmează să fie dezbătute subiecte cum ar fi următorul plan cincinal pentru dezvoltarea economică şi socială, precum şi probleme de interes imediat - revoltele din Hong Kong şi conflictul comercial cu Statele Unite.

Plenarele CC, de obicei anuale, sunt pe locul al doilea ca importanţă pentru conducerea Partidului Comunist chinez, după congresele organizate o dată la cinci ani. De la precedenta plenară, din februarie 2018, a trecut neobişnuit de mult timp, ceea ce - potrivit DPA - a dat naştere unor speculaţii privind posibile dezacorduri politice între liderii comunişti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.