Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PAS și PPDA au găsit formula pentru câștigarea alegerilor parlamentare din Moldova

parlament moldova

Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Maia Sandu şi Andrei Năstase, au depus luni la Comisia Electorala Centrală (CEC) a Republicii Moldova actele necesare pentru înregistrarea Blocului electoral ACUM, cu care cele două formaţiuni intenţionează să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie anul viitor. CEC va decide în termen de o săptămână dacă să înregistreze sau nu noua structură, informează Radio Chişinău, informează agerpres.ro.

citește și: Teorie INCENDIARĂ emisă de Ion Cristoiu: Dragnea nu vrea amnistie/ E o bătălie a Sistemului

PAS şi PPDA, care şi-au făcut de mai mult timp publică intenţia de a participa în comun la alegerile parlamentare din februarie, au semnat duminică Acordul de constituire a Blocului electoral ACUM. Dacă va fi înregistrat, acesta va avea doi co-preşedinţi, care sunt liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi respectiv Andrei Nastase. Blocul va fi condus de un Consiliu politic, format din 8 membri, câte patru din partea fiecărui partid.

De asemenea, Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Liberal (PLM) doresc să participe în comun cu Blocul ACUM la alegerile parlamentare, iar Partidul Unităţii Naţionale a anunţat că va susţine Blocul în scrutinul din 24 februarie.

Potrivit Codului electoral al Republicii Moldova, pragul de accedere în parlament pentru blocurile electorale este de 8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.