Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pas important în Parlament pentru reducerea taxei clawback la medicamentele românești

realitatea.net
farmacie medicamente

Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a admis, joi, un amendament propus de PSD pentru reducerea taxei de clawback la 15% pentru producătorii români de medicamente, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii social-democrate.

Astfel, prin modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, PSD propune ca pentru medicamentele produse în România, contribuția trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat comunicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative. Pentru medicamentele produse în afara țării, taxa rămâne neschimbată, respectiv 20% în cazul medicamentelor generice și 25% pentru cele inovative.

Amendamentul PSD are în vedere creșterea capacității industriei de medicamente autohtone pentru acoperirea cererii interne a populației pe perioada pandemiei de coronavirus. Prin reducerea taxei de clawback se asigură creșterea capacității de producție a producătorilor români și scăderea prețurilor la medicamente pentru cetățeni.

Amendamentul urmează să fie votat săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților care este și cameră decizională pentru adoptarea propunerii legislative.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.