Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pas important al științei, în războiul cu virusul COVID-19: Celulele imunitare care vindecă bolnavii de coronavirus au fost descoperite în Australia

stiinta

Oamenii de ştiinţă din Australia au identificat modul în care sistemul imunitar luptă cu noul coronavirus Covid-19 și au publicat studiul în publicaţia Nature. Zeci de mii de bolnavi din întreaga lume s-au vindecat, dar este pentru prima dată când oamenii de ştiinţă au identificat celulele imunitare mobilizate în lupta cu virusul, relatează Adevărul.

Echipa de cercetători şi-a bazat concluziile pe cazul unei paciente care a început să se vindece după cinci zile de la internare fără a i se administra medicamente antivirale, antibiotice sau steroizi. După alte cinci zile plămânii erau curaţi, iar creşteri ale nivelulului anticorpilor contra virusului au fost detectate din ziua 7 până în ziua 20. Pacienta s-a vindecat complet în două săptămâni.

Femeia de 47 de ani a prezentat simptome uşoare şi moderate cu o stare de sănătate bună, fără alte afecţiuni. Simptomele sale – letargie, durere de gât, tuse uscată, durere în piept, dispnee uşoară şi senzaţie de febră – au debutat cu 4 zile înainte de prezentarea la spital.

Cu trei zile înainte ca starea ei să se îmbunătăţească, un anumit tip de celule a fost detectat în sânge. Aceleaşi celule apar la bolnavii de gripă când se află pe punctul de a se vindeca, se arată în studiu.

Institutul austalian este de altfel primul din lume după China care a creat o copie a virusului în laborator la începuturile epidemiei, în ianuarie.

Identificarea momentului intervenţiei celulelor imunitare se poate dovedi de ajutor „pentru prognoza evoluţiei virusului”. Descoperirea poate accelera și dezvoltarea unui vaccin sau a unor tratamente pentru cei infectaţi.

Următoarea etapă a cercetării este determinarea cauzelor răspunsului imunitar mai slab al cazurilor grave de infecţie.

Vezi si: Dr. Cătălin Apostolescu (Matei Balş): Va veni momentul ca românii să stea în corturi militare, pat lângă pat. Și trebuie să fie pregătiți psihologic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.