Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pași importanți în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului

Facebook
Cristina Elena Dinu

Conducerea PSD a Ministerului Sănătății a declanșat operațiunile adecvate în vederea asigurării fondurilor necesare medicamentelor compensate, a implementării programelor naționale specifice, precum și a derulării în cele mai bune condiții a Planului Național de Combatere și Control al Cancerului (PNCC).

În acest sens, ministrul Alexandru Rafila, a răspuns solicitărilor inițiate de asociațiile de pacienți din țară, care au cerut intervenția Ministerului Sănătății pentru a garanta alocarea fondurilor necesare din partea CNAS destinate decontării medicamentelor și serviciilor de sănătate aferente programelor naționale. Pentru a rezolva în regim de urgență doleanțele pacienților, Guvernul României a aprobat Memorandumul propus de Ministerul Sănătății, prin care s-a suplimentat bugetul CNAS cu 2,5 miliarde de lei.

Aplicarea PNCC, astfel încât să răspundă așteptărilor și nevoilor pacienților oncologici, este un proces complex și dificil, în condițiile în care toți românii care suferă de această boală cumplită reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății. În consecință, în prezent se definitivează deciziile specifice, astfel încât bolnavii de cancer să dispună de un acces mai facil atât la diagnostic, cât și la serviciile de asistență medicală și tratamentele adecvate la cele mai înalte standarde.

Reforma reală în domeniul sănătății, asumată de PSD, se construiește în timp și presupune decizii foarte bine analizate, care vizează realizarea performanței serviciilor medicale și creșterea gradului de mulțumire al pacienților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.