Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pasionaţii de lectură din China se reunesc timp de o lună la Shenzhen

facebook.com
carti

Luna Lecturii din Shenzhen, festival desfăşurat anual în acest centru tehnologic din sudul Chinei, şi-a deschis marţi porţile, în cadrul ediţiei din 2020 fiind incluse peste 2.200 de activităţi culturale, printre care prelegeri, donaţii de cărţi şi recomandări din partea celebrităţilor, relatează Xinhua., potrivit Agerpres.

Shenzhen Reading Month se desfăşoară de 20 de ani în fiecare lună noiembrie, motiv pentru care UNESCO a numit acest oraş un model internaţional de promovare a lecturii.

Evenimentul din acest an îşi propune să promoveze vitalitatea dezvoltării oraşului şi farmecul său cultural, potrivit organizatorilor.

Editura CITIC Press Group din Beijing, care se numără printre invitaţii de onoare la eveniment, va organiza peste 50 de activităţi culturale şi va invita autori cunoscuţi să se întâlnească şi să îşi împărtăşească ideile cu cititorii din Shenzhen, a declarat Wang Bin, preşedintele companiei.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

De la lansarea festivalului, în anul 2000, lectura a devenit o parte a vieţii de zi cu zi în acest oraş.

În ultimele două decenii, peste 160 de milioane de persoane au participat la festivalul în cadrul căruia au fost organizate peste 8.800 de sesiuni de lectură şi culturale.

Al doilea târg de carte din Shenzhen, care coincide cu luna lecturii din acest an, este programat să se desfăşoare în perioada 27 noiembrie - 6 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.