Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pasiunile secrete ale politicienilor români: Ce fac 'greii' din politică în timpul liber

gandul.info
vot parlament

Îi cunoaştem de la televizor sau pe unii dintre ei i-am văzut live atunci când îşi făceau campanie electorală. Nu am ştiut niciodată ce fac politicienii români acasă la ei. Până acum.

S-au aflat marile pasiuni secrete ale greilor din politica românească. Fostul premier Victor Ponta are două mari pasiuni: cursele de mașini și baschetul. În tinerețe, Ponta a jucat o vreme pentru echipa de baschet a clubului Steaua, avându-l ca adversar de câteva ori pe singurul român ajuns în NBA, Ghiță Mureșan.

Citeşte şi: Simona Halep, revenire în forţă: Victorie mare pentru româncă la Madrid

Liberalii nu le au cu sportul, dar dacă nu ar fi avut o carieră în politică, ar fi putut deveni cântăreţi. Unul dintre cei mai cunoscuți liberali, fost primvicepreședinte al partidului și fost candidat pentru Primăria Generală, deputatul Ludovic Orban, are și câteva pasiuni pe care, spre deosebire de funcțiile și titu-laturile politice, nu i le poate lua nimeni. Cântatul la chitară, șahul și bridgeul sunt constantele din viața politicianului. Nu de puține ori, Orban s-a remarcat în show-uri televizate sau în reuniunile de partid cântând, atât cu vocea, cât și cu chitara. Colegul său de partid, primarul Timișoarei și președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, împarte cu Orban aceeași pasiune: chitara. Primarul penelist a reușit perfor-manța de a urca pe scenă și de a cânta un cântec alături de trupa lui de suflet, Phoenix. Printre liberali se mai regăsește încă un talent al notelor melodioase. Chiar dacă nu a reușit să repre-zinte România la Eurovision, deși a participat la preselecţii, Alin Nica, primarul din Dudeș- tii-Noi, a reușit să devină cel mai tânăr primar din țară, spune jurnalul.ro.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu are o pasiune ceva mai masculină: motocicletele Harley-Davidson. Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, are câteva pasiuni mai rar întâlnite la femei: îi place fotbalul, are centura neagră 2 dan la karate și este președintele WAKO PRO, filiala din România a celei mai mari federații de Kickboxing din lume. Primarul comunei Săcălășeni din județul Maramureș, Emilian Gheorghe Pop, are o pasiune ceva mai neobișnuită: dresează porci! Klaus Iohannis şi şeful PSRO, Mircea Geoană sunt mari amatori de tenis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.