Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pâslaru: Efectele crizei imigranţilor şi refugiaţilor au fost considerabile în toate ţările europene

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Liderul grupului PSD de la Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru, susţine că, deşi migraţia recentă a generat un val de respingere din partea societăţii din ţările de destinaţie, istoria a dovedit faptul că valurile migraţiei au adus, în final, beneficii importante statelor, acest aspect fiind cu atât mai relevant în contextul crizei demografice la nivel european. 

Pâslaru participă joi şi vineri, la Strasbourg, la Conferinţa europeană a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). 
Citește și: Fuziunea dintre PMP şi UNPR, întârziată în judeţ: Care este motivul

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES de Pâslaru, pe agenda dezbaterilor figurează trei teme de actualitate şi însemnătate pentru toate statele membre UE, respectiv: migraţia şi criza refugiaţilor în Europa - rolul şi responsabilitatea Parlamentelor; Parlamentele naţionale şi Consiliul Europei: promovând împreună democraţia, drepturile omului şi statul de drept; mobilizarea Parlamentelor împotriva urii, pentru societăţi incluzive şi non-rasiste. 
"Efectele crizei imigranţilor şi refugiaţilor au fost considerabile în toate ţările europene. Deşi migraţia recentă a generat un val de respingere din partea societăţii din ţările de destinaţie, istoria a dovedit faptul că valurile migraţiei au adus, în final, beneficii importante ţărilor gazdă. Acest aspect este cu atât mai relevant în contextul crizei demografice la nivel european. Pentru o identificare corectă a soluţiilor necesare gestionării eficiente a valurilor de migraţie, distincţia între imigranţii economici pe de o parte şi refugiaţi şi cei care urmăresc să obţină azil pe de altă parte trebuie avută în vedere, iar răspunsurile explorate diferenţiat, în funcţie de acest aspect. Stagnările în evoluţia construcţiei europene şi criza locurilor de muncă contribuie la atitudinea de teamă şi respingere faţă de migranţi a cetăţenilor europeni. În acelaşi timp, atacurile teroriste recente din anumite ţări au generat o stare de frică şi de neîncredere cu privire la străini în general şi în special la cei de credinţă islamică, frică ce poate duce la o respingere absurdă a tuturor musulmanilor din regiunile afectate de conflicte şi de revoltă", a afirmat Pâslaru, potrivit comunicatului de presă. 
El a adăugat că Parlamentele naţionale, precum şi forumurile internaţionale care le reunesc, cum ar fi APCE, trebuie să joace un rol important în promovarea unor soluţii echilibrate şi umanitare la această criză, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.