Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pastilele care ne vor face iar tineri ar putea fi disponibile în farmacii, peste cinci ani

pexels-guduru-ajay
tinerete batranete

Potrivit cercetărilor din Silicon Valley, pastilele care inversează efectele bătrâneții ar putea fi disponibile în farmacii în următorii cinci ani. Aceste pastile ar putea ajuta o persoană să mențină o stare de tinerețe și să inverseze efectele îmbătrânirii, anunță newsweek.ro.

Sam Altman, în vârstă de 37 de ani, a finanțat startup-ul biotehnologic Retro BioScience în valoare de 180 de milioane de dolari luna trecută. El este ultimul dintr-un lung șir de miliardari din Silicon Valley care au investit considerabil în „știința îmbătrânirii”, potrivit Daily Mail.

Pastilele pentru inversarea efectelor bătrâneții

Jeff Bezos de la Amazon a investit trei miliarde de dolari în startup-ul de „extindere a vieții” Altos Labs. Cofondatorul PayPal, Peter Thiel, a investit în Fundația Metusalemă, care are scopul de a transforma „90 de ani în 50”.

Cu toate aceste resurse folosite pentru vindecarea îmbătrânirii, Andrew Steele, autorul cărții din 2020 „Fără vârstă: noua știință a îmbătrânirii fără a îmbătrâni”, consideră că pastilele pentru prevenirea îmbătrânirii pot fi pe rafturile farmaciilor în termen de cinci ani.

El subliniază medicamentele existente - cum ar fi metforminul comprimat pentru diabet - care ar putea fi readaptate ca tratamente anti-îmbătrânire în „termen foarte, foarte apropiat”. „Cred că va fi cea mai mare revoluție în medicină de la descoperirea antibioticelor”, spune Steele.

Deși îmbătrânirea nu ucide direct oamenii, persoanele în vârstă sunt expuse riscului bolilor mortale, cum ar fi Alzheimer, boli de inimă și cancer.

Există 20 până la 30 de companii care dezvoltă noi medicamente cunoscute sub numele de „senolitice” care ucid celulele îmbătrânite din organism, a explicat el.

La șoareci, aceste medicamente fac ca animalele în vârstă să devină tinere și sănătoase brusc. Scopul final este de a încerca și manipula aceste sisteme în timpul îmbătrânirii umane pentru a menține sănătatea și calitatea vieții.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.