Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pată neagră în 'dosarul de cadre': Consiliera USR care dădea buzna cu jandarmii prin restaurante a rămas fără indemnizație pentru două luni

ana munteanu

Consiliera locală Ana Munteanu, membru suspendat al USR, a fost sancţionată de colegii din Consiliul Local (CL) Timişoara, în şedinţa de marţi seara, cu tăierea indemnizaţiei pe două luni, pentru că a descins într-un restaurant, însoţită de forţe de ordine, urmărind să demonstreze că măsurile antipandemie nu se respectă, arată Agerpres.

Proiectul de hotărâre prin care s-a cerut sancţionarea Anei Munteanu a fost iniţiat de Roxana Iliescu (consilier Pro România) şi a primit 21 de voturi pentru şi o abţinere.

Consilierul local liberal Simion Moşiu a opinat că Ana Munteanu nu a acţionat din proprie iniţiativă, ci că a fost "o acţiune premeditată, asumată de partid, de prefect".

Liberalul Ştefan Sandu a adăugat că se încearcă "să se pună batista pe ţambal" doar prin sancţionarea colegei consiliere.

"Sper ca sancţiunile să fie conform legii şi Corpul de Control să-şi facă treaba corespunzător, aşa încât astfel de practici să nu mai fie nicăieri în ţară. Sunt convins că nu a făcut această acţiune de capul ei. Mai există şi alte persoane în spate şi cred că gravitatea faptei merită mai multe clarificări", a comentat Ştefan Sandu.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Roxana Iliescu a spus că în Consiliul Local nu se face poliţie politică, ci există o prerogativă prevăzută în Codul administrativ.

"Eu am optat pentru această sancţiune care prevede retragerea indemnizaţiei pe două luni tocmai pentru că colega noastră a acţionat în numele nostru. (...) Codul administrativ nu prevede niciunde că noi, în calitate de consilieri locali, am avea vreo calitate în aplicarea legii. Am apreciat faptul că doamna consilier a încălcat mai multe articole care prevăd obligaţiile consilierilor locali, şi anume, respectarea legii, buna-credinţă, probitatea şi discreţia profesională, cinstea şi corectitudinea", a argumentat Roxana Iliescu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Ana Munteanu a fost suspendată din calitatea de membru USR pentru un an, după ce a descins, alături de forţele de ordine, într-un restaurant pentru a verifica respectarea măsurilor de carantinare. Decizia a fost luată în Biroul Judeţean al USR Timiş, cu unanimitate de voturi.

„Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, arată USR Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.