Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Patriarhul Daniel a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti: Ce a scris Gabriela Firea pe document

basilica.ro
Patriarhul Daniel Gabriela Firea patriarh Firea

Gabriela Firea a oferit, joi, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti.

Ceremonia a avut loc la Reşedinţa Patriarhală începând cu ora 18:00, informează basilica.ro.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

„Am imensa onoare să înmânez titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti – capitala României, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a afirmat Gabriela Firea în momentul în care i-a oferit distincţia Preafericirii Sale.

Primarul Bucureştiului a menţionat că a făcut „din tot sufletul” propunerea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru acordarea distincţiei şi a reamintit „contribuţia imensă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române la spiritualitatea şi educarea poporului român”.

Citește și: Rareş Bogdan intervine în scandalul momentului: O duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie

Oficialul a evidenţiat sprijinul Patriarhului Daniel „pentru toate categoriile vulnerabile, pentru copii, vârstnici, bolnavi, pentru familii” amintind „toată implicarea în viaţa societăţii noastre româneşti şi a comunităţii din capitala României”.

„Pentru toate aceste lucruri gestul nostru este prea mic, iar cuvintele prea sărace. Simbolul este important însă”, a concluzionat primarul Gabriela Firea.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’

La rândul său, Patriarhul Daniel a precizat că este „foarte recunoscător pentru acest titlu deosebit” care aparţine deopotrivă şi Bisericii.

„Această onoare nu este acordată doar nouă, ci şi Bisericii Ortodoxe Române pentru că împreună cu toţi colaboratorii de la Centrul Eparhial şi de la Centrul Patriarhal am încercat să aducem o contribuţie la dezvoltarea culturală, spirituală, socială a capitalei în timpul patriarhatului de acum”, a declarat Patriarhul Daniel.

Citește și: Bubuie USR-ul, după execuția făcută noaptea: Mii de semnături false, aduse de o firmă angajată de un apropiat al lui Barna

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mulțumit pentru acordarea acestui titlu simbolic, dar şi pentru întreaga colaborare fructuoasă a Patriarhiei Române cu Primăria Generală.

„Sunt foarte recunoscător pentru acest titlu deosebit, dar această onoare nu este doar a noastră, ci şi a Bisericii Ortodoxe Române, pentru că împreună cu toţi colaboratorii de la Patriarhie, am încercat să aducem o contribuţie la dezvoltarea spirituală, culturală, socială a Capitalei. În mod deosebit vă mulţumim şi pentru frumoasa cooperare pe care am avut-o până acum, în baza protocolului pe care Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor l-au semnat cu Primăria Generală a Capitalei în domeniul cultural, social-filantropic şi edilitar. De asemenea, apreciem cu multă recunoştinţă contribuţia pe care Primăria Generală şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti au avut-o la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Toate acestea ne angajează şi mai mult în prezent şi în viitor pentru că nu se poate pretinde de la un oraş să fie din ce în ce mai frumos, dacă nu contribuim fiecare dintre cetăţeni, în special cei ce au responsabilitatea conducerii instituţiilor administrative şi culturale”, a spus Preafericirea Sa.

Citește și: Gheorghe Dincă cere bani pentru a acorda interviuri- Despre ce sumă este vorba

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât acordarea titlului de Cetăţean de Onoare Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa ordinară din data de 31 ianuarie 2019.

Pe diploma primită de Patriarhul Daniel sunt scrise și motivele pentru care i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului: ”în semn de recunoaștere a activităților pastoral-misionare, liturgice, culturale și social-filantropice desfășurate pe plan național și internațional”.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.