Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia explică de ce a fost pomenit Kiril al Moscovei de către Patriarhul Daniel: E o exagerare cu rea voință să spui că `s-a rugat pentru sănătatea lui`

basilica.ro
patriarhul daniel

Jurnalistul Radu Tudor notează faptul că Patriarhul Daniel ”s-a rugat pentru sănătatea Patriarhului Kiril al Rusiei”. În replică, cei de la Patriarhie explică faptul că sunt niște rânduieli bisericești, iar la slujbe de acest tip sunt pomeniți toți Întîi Stătătorii bisericilor ortodoxe surori și că nu a fost vorba de nici o rugăciune specială pentru patriarhul rus.

”La un moment dat în timpul slujbei Părintele Patriarh Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de Întâi Stătător al unei biserici ortodoxe i-a pomenit pe toți Întîi Stătătorii bisericilor ortodoxe surori. Acest lucru este specificat special în Diptice.

Noi suntem în comuniune cu Biserica Ortodoxă Rusă ca și cu celelalte biserici ortodoxe surori. E o exagerare cu rea voință să spui că ”s-a rugat pentru sănătatea lui Kiril”.

În Sfânta Liturghie un Întâi Stătător pomenește toți întâi-stătătorii bisericilor ortodoxe surori pentru a marca comuniunea euharistică ortodoxă.”, arată Patriarhia, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO.

Ce a spus Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a precizat faptul că Patriarhul Daniel s-a rugat pentru sănătatea Patriarhului Kiril al Rusiei.

„Absolut dezamagitor Patriarhul Daniel in slujba de Bunavestire : s-a rugat si pentru sanatatea Patriarhului Kiril al Rusiei. Cel despre care Patriarhul Ortodoxiei, Bartolomeu, spune pe buna dreptate ca e parte a crimelor Rusiei in Ucraina.”, scrie Radu Tudor.

În schimb, Radu Tudor îl laudă pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, despre care spune că a sancționat dur invazia Rusiei în Ucraina.

”Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, are o atitudine remarcabila, de la declansarea invaziei barbarilor rusi in Ucraina. Zi de zi i-a sanctionat dur”,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.