Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română, despre vaccinarea Patriarhului Daniel: 'Este un drept, nu o obligație'

basilica.ro
Patriarhul  Daniel

Actul de vaccinare are caracter voluntar și este un drept, nu o obligație! Este precizarea făcută de Patriarhia Română cu referire la momentul la care Patriarhul Daniel se va vaccina anti-COVID-19.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, precizează că momentul în care Preafericitul Daniel se va vaccina va fi făcut public.

”Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptului că acesta este un drept, nu o obligație.”

Citește și: Patriarhia Română, după ce Dan Barna cere implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare:'BOR și-a exprimat de nenumărate ori poziția favorabilă'

Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

Citește și: VIDEO Barna: Realitatea ne arată că vom avea un val 4 al pandemiei. Voi propune parteneriat cu BOR ca partener pentru vaccinare

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor.”, a precizat Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.