Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Patriarhul' a fost arestat: Ducea o viață de lux alături de familia lui din bani obținuți de pe urma traficului de persoane

Observatornews.ro
descindere patriarh

Poliția din Spania a destructurat o rețea de sclavie condusă de români. ”Patriarhul”, cum era poreclit șeful grupării, și familia sa duceau o viață de lux.

Un caz de sclavie într-o regiune importantă din Spania implică români. Șeful grupării, cunoscut sub numele de "Patriarhul", și familia sa trăiau în lux, în timp ce alți compatrioți aveau o viață în condiții mizere., conform Fanatik.

Este vorba despre un caz de sclavie în Spania, în care sunt implicați români. Șeful grupului, denumit "Patriarhul", și familia sa trăiau în lux, în timp ce alți conaționali aveau o viață în condiții mizere.

Descoperirea terifiantă a poliției din regiunea Sevilla a relevat existența unei rețele de sclavie organizată de români. Aceasta a avut loc în 2024, într-una dintre cele mai dezvoltate și moderne țări ale Uniunii Europene.

Peste 20 de români și bulgari au fost victimele unei grupări criminale. Aflați în pragul sărăciei, oamenii erau atrasi cu promisiuni de locuri de muncă bine plătite. În realitate, aceștia erau exploatați până la epuizare. Rămâneau zile întregi fără hrană și apă și erau supuși unor pedepse inumane.

Situația de coșmar a acestor oameni era atât de gravă încât unii au luat decizii disperate pentru a se salva. De exemplu, un bărbat ținut captiv a sărit pe fereastra de la etajul I al fermei unde era ținut prizonier. De asemenea, o tânără a suferit un avort spontan din cauza stresului și a epuizării.

Luis Garcia, șeful Brigăzii pentru Drepturile Omului, a dezvăluit că victimele acestei grupări "erau ținute în condiții aspre și insalubre, dormind pe saltele pe podea fără posibilitatea de a se spăla".

Autoritățile din Spania au aflat detalii despre rețeaua condusă de români. La vârful acesteia se afla un individ cunoscut sub numele de "Patriarhul". Acesta avea un plan bine pus la punct pentru a atrage viitorii sclavi.

Modul de operare

Conaționalul nostru a înființat companii care încheiau contracte cu fermierii pentru recoltarea fructelor. Alți doi membri ai familiei îl asistau în această afacere. În cadrul grupării, erau implicate și femei, care foloseau nume de cod precum "Alexel țiganul", "Roberto" sau "Regina", conform raportului Observator News.

Această afacere dezumanizantă le aducea membrilor grupării venituri imense, permitându-le să trăiască în lux. În timpul raziei efectuate de poliția spaniolă, au fost descoperite trei mașini de lux, ceasuri de la branduri exclusiviste, 240 de bijuterii din aur și aproape 40.000 de euro în numerar.

În total, 15 români au fost arestați în acest caz de sclavie, fiind acuzați că își exploatau conaționalii. Toți cei implicați au fost reținuți și, în cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă ani grei de închisoare. Din păcate, astfel de cazuri devin din ce în ce mai frecvente în Spania.

Anual, sute de români sunt eliberați din rețelele de sclavie modernă. Potrivit datelor furnizate de autoritățile din Madrid, peste 40% dintre cei implicați în exploatarea prin muncă sau victimele acesteia în Spania sunt de origine română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.