Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul a picat testul de stres la care l-a supus candidatul Ponta

revista presei

Romania Libera:

Numai în ultimele două luni, bisericile au înghițit de la Guvern, din fonduri cu destinație excepțională, peste 30 de milioane de lei. Sunt bani mulți și, până în 16 noiembrie, ar putea fi chiar mai mulți. Păcatul și mai mare este că BOR a făcut-o fără a se întreba o clipă dacă nu cumva e incorect și anormal să nu aștepte până ce trec alegerile, pentru a nu fi suspectată că face jocuri electorale. Dar ce să mai zici, din moment ce oameni precum Gigi Becali au ajuns modele de implicare socială și pastorală, fiind promovați intens de mulți reprezentanți ai Bisericii (ceva mai discret de către înaltele fețe, dar pe față, de cei cu ranguri mici)! În fața subitei “mărinimii” guvernamentale, PF Daniel ar fi putut să-i mulțumească frumos premierului pentru intenția de a aloca sume substanțiale către biserici. Apoi, să-i spună că va accepta banii - poate nu integral, ci strict pentru nevoile urgențe - întrucât nu s-ar face altfel într-o Românie cu atât de multă sărăcie și politicieni sau interlopi neverosimil de bogați... PF Daniel și cei de care se-nconjoară au picat cu brio acest adevărat test de stres la care i-a supus în ultimii doi ani, și cu precădere în ultimele săptămâni, candidatul Victor Ponta... Premierul care l-a ispitit pe Patriarh, și care nu are o problemă în a-și târî țara în marasm, a ajuns să se scufunde el însuși cu o viteză infinit mai mare. Ciudat, totuși, că PF Daniel, un pragmatic din toate punctele de vedere, nu înțelege că atunci când încetezi a mai fi realist, pragmatismul rudimentar sfârșește prin a atârna în cui.

RFI:

Mihai Răzvan Ungureanu spune  că le recomandă alegătorilor să nu le dea votul "candidaţilor scoşi din eprubetă sau candidaţilor de laborator", pentru că acest lucru ar echivala cu "un vot în alb dat PSD-ului": "Recomandarea pe care o fac cu tot sufletul este ca votul oamenilor care nu au venit încă spre Alianţa Creştin Liberală şi Klaus Iohannis să nu se piardă pe candidaţi scoşi din eprubetă sau candidaţi de laborator, pentru că în afară de Klaus Iohannis şi evident Victor Ponta, candidatul PSD-ului, toţi ceilalţi, cu minime excepţii sunt candidaţi de laborator sau candidaţii propriei vanităţi. Acolo, votul se pierde şi din păcate, cine votează aşa de fapt acordă un vot în alb PSD-ului".

Digi24:

Succes, bani, influenţă. Aceasta este formula Top Forbes 500 miliardari şi în acest an... Topul Miliardarilor 500 Forbes este deschis pentru al treilea an consecutiv de Ioan Niculae. Miliardarul României nu a pierdut niciun leu în 2014. Şi-a păstrat averea din 2013, de 1, 1 miliarde de euro. Doar că e mult mai pasionat de echipa de fotbal pe care o patronează, Astra Giurgiu. „A fost o perioadă dificilă, eu cred că deja a fost depășită. Am făcut eforturi disperate sau deosebite ca să nu dăm oameni afară”, a spus Ioan Niculae. Averea lui Ion ŢIriac a crescut cu 100 de milioane de euro faţă de 2013. Iar în 2014 este al doilea cel mai bogat român, cu 950 de milioane de euro, Pe locul 3, Frank Timiş, şi-a păstrat poziţia în clasament, dar a pierdut 200 de milioane de euro în 2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.