Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, despre atacul terorist din Suqailbya: Tot mai mulţi creştini cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă

Daniel, biserică, BOR

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel i-a transmis Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, Preafericitului Părinte Ioan X, un mesaj de condoleanțe în urma atacului terorist de la Suqailbya.

Citește și: Vremea rea a făcut ravagii : Sute de locuințe au fost inundate. Mai multe drumuri naționale, afectate/ Mesaje trimise prin RO-ALERT

„Preafericirii Sale,

Preafericitului Părinte Ioan X,

Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient

Preafericirea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu profundă întristare, am aflat despre atacul terorist produs zilele trecute asupra satului creştin ortodox Suqailbya, de lângă oraşul Hama, unde au murit 4 copii nevinovați, împreună cu un adult, în clădirea școlii bisericii din localitate şi care au fost înmormântați în ziua de duminică, 12 mai 2019.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile împotriva darului sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de suferinţă, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucuşi și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți.

Cu frăţească dragoste în Hristos Domnul Cel înviat,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel”, se arată în mesaul Patriarhului Daniel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.