Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel a devenit cetățean de onoare al Timișului

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a primit, duminică, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Timiş. Şi noul mitropolit al Banatului, Ioan Selejan, a primit, în acelaşi cadru, Leul Judeţului Timiş.

Titlul ce cetăţean de onoare al judeţului Timiş i-a fost acordat Patriarhului României la Hotel Timişoara, acolo unde a avut loc şi masa festivă de după întronizarea noului mitropolit al Banatului. Au fost prezenţi consilierii judeţeni, care au decis în unanimitate acordarea acestui titlu, dar şi alte oficialităţi de la nivel central.

„Vă asigurăm că vom fi alături de patriarhie şi de mitropolia noastră”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Patriarhul Daniel a spus că nu putea accepta acest titlu în perioada de doliu de după mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu, aşa că a ales să-l primească la întronizarea noului mitropolit Ioan Selejan.

„Suntem bucuroşi că judeţul Timiş avansează în multe privinţe şi este o punte de legătură între România şi Europa occidentală. Acum, după întronizarea mitropolitului, putem accepta această frumoasă şi nobilă distincţie. Împreună, biserica şi autorităţile locale, ajutate de cele centrale, să aducem bucurie oamenilor”, a spus Patriarhul României la Timişoara.

Mitropolitul Banatului Ioan Selejan a primit Leul Judeţului Timiş în acelaşi cadru şi a spus că, peste ceva timp, în loc de Consiliul Judeţean Timiş şi-ar dori să scrie Consiliul de Onoare al Judeţului Timiş, pentru că aici se fac şi se vor face lucruri de onoare.

Titlul de „cetăţean de onoare al judeţului Timiş” a fost conferit Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, „pentru merite deosebite în promovarea intereselor și imaginii Judeţului Timiş cât şi a activităţii ecumenice desfăşurate atât în ţară cât şi în străinătate”.

Patriarhul a primit un colan din argint 925, de aproximativ 200 de grame, aurit la 3 microni. Mai mult, CJ Timiş doreşte să achiziţioneze 20 de astfel de colane, cu preţul de 4.423,20 de lei bucata, transmite tion.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.