Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel, către clericii din Prahova: 'Rugăciunea de pocăinţă este esenţială pentru cel care crede în Dumnezeu şi că fără pocăinţă nu există mântuire'

patriarhul daniel

„Este foarte important să înţelegem că cea mai importantă rugăciune pentru mântuire este rugăciunea pentru pocăinţă. Smerenia l-a mântuit pe tâlharul din dreapta Mântuitorului Hristos”, le-a spus marţi Patriarhul Daniel clericilor din judeţul Prahova reuniţi în conferinţă la Palatul Patriarhiei.

„Rugăciunea de pocăinţă este esenţială pentru cel care crede în Dumnezeu şi că fără pocăinţă nu există mântuire”, a subliniat Preafericirea Sa.

La Palatul Patriarhiei au avut loc lucrările celei de-a doua sesiuni a conferinţei pastoral-misionare semestriale de primăvară a clerului din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Întâlnirea, intitulată „2022 – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În timpul acesteia, Patriarhul României a precizat că „pocăinţa nu este numai personală, ci şi colectivă”.

„De aceea, în timpul Postului Sfintelor Paşti la noi se pocăieşte toată Biserica, clerul şi poporul împreună. Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul se citeşte în biserică şi este urmărit de toată comunitatea. Nu se citeşte acasă, de unul singur, ci împreună. Deci, această idee de pocăinţă obştească, preluată din Vechiul Testament, este continuată în Biserică”, a explicat Părintele Patriarh Daniel, potrivit Radio Trinitas.

Patriarhul României a redat şi mesajul de binecuvântare pentru acest eveniment.

Evenimentul a cuprins trei referate susţinute de cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

La eveniment au participat clericii din Protopopiatele Ploieşti Nord, Ploieşti Sud, Câmpina, Urlaţi şi Vălenii de Munte, inclusiv preoţii de caritate (spitale, aşezăminte sociale, unităţi de învăţământ) şi preoţii militari (MAPN, MAI şi Ministerul Justiţiei).

Toţi clericii au primit din partea Patriarhului Daniel mai multe volume apărute la Editurile Patriarhiei Române.

Conferința a fost precedată de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum oficiate de Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou din Capitală.

Luni a avut loc prima parte a conferinţei pastoral-misionare semestriale de primăvară la care au fost prezenţi clericii din București și județul Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.