Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel: 'Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi'

Inquam Photos/ Octav Ganea
patriarhul daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a îndemnat miercuri la întărirea în credinţă şi la petrecerea timpului "în mod pozitiv şi activ", în condiţiile impuse de pandemia COVID-19.

Înaltul ierarh a slujit de Buna Vestire în Paraclisul istoric "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" al Reşedinţei Patriarhale.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

"Nu trebuie în această perioadă să cădem în deznădejde, ci să ne întărim în credinţă. Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi. Dacă teama de boală devine o psihoză sau o nevroză colectivă, noi deteriorăm sănătatea noastră psihică, chiar dacă sănătatea trupului nu este atinsă de acest virus care a răspândit boala în toată lumea. La întrebarea 'Cum stăm acasă?' noi răspundem: În mod pozitiv şi activ. Prin rugăciune şi prin activităţi bune.

1. Ne rugăm dimineața, la prânz și seara, folosim cărți de rugăciuni dar și rugăciunile pe care le cunoaștem pe de rost. Citim cărți duhovnicești care ne luminează sufletul, ne întăresc credința și iubirea față de Dumnezeu și de semeni.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

2. Comunicăm în fiecare zi cu cei din casă față către față, dar și cu cei de afară prin telefon sau prin scris pentru a-i încuraja și pentru a cultiva speranța și activitatea lor.

„Dacă încurajăm pe alții ne încurajăm și pe noi înșine, dar, în același timp, întărim, intensificăm comuniunea frățească cu semenii noștri”.

3. Urmărim emisiuni la radio și televiziune care ne luminează și ne îmbogățesc sufletește, nu emisiuni care ne transmit panică sau teamă sau descurajare.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

4. Ajutăm cu vorbă bună și cu faptă bună pe cei care au nevoie de ajutorul nostru și, de asemenea, în această perioadă terminăm lucrări pe care n-am apucat să le terminăm din lipsă de timp.

5. În acest timp trebuie să facem proiecte pozitive pentru perioada care urmează după ce încetează epidemia actuală.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

„Trebuie să fim activi atunci când suntem acasă prin aceste activități spirituale, intelectuale și de încurajare a semenilor noștri, de întărire în credință și în iubire față de Dumnezeu prin rugăciune și față de semeni prin fapte bune", a încurajat Patriarhul BOR, potrivit basilica.ro.

În predica la sărbătoarea Bunei Vestiri, PF Daniel a spus că în această perioadă credincioşii trebuie să se roage mai mult Maicii Domnului pentru ocrotire.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

"Ea este ocrotitoarea copiilor, a părinţilor, a maicilor şi călugărilor din mănăstiri, este ocrotitoarea celor săraci, celor bolnavi, celor întristaţi, celor necăjiţi. (...) Ea este iubire cu smerenie pentru cei pe care nu-i mai iubeşte nimeni, adică pentru cei care sunt uitaţi, marginalizaţi, singuri, abandonaţi. Maica Domnului poate fi de mare ajutor dacă-i cerem sprijinul, mai ales în această vreme de încercare, pentru că ea are inimă de mamă, are iubire milostivă şi smerită faţă de toţi oamenii. Este grabnic ajutătoare, este mult folositoare atunci când noi, cu credinţă puternică şi cu multă smerenie, îi cerem ajutorul", a explicat înaltul ierarh.

"Să ne rugăm Maicii Domnului să întărească pe toţi cei care se află în boală, să dăruiască tuturor celor care nu se află în boală înţelepciune ca să se ferească de boală, să ajute pe toţi medicii şi tot personalul medical care îngrijeşte de cei bolnavi, să ajute pe toţi cei care săvârşesc fapte de milostenie ajutând pe cei bătrâni, pe cei săraci, pe cei singuri şi să-i ajute şi pe cei care îi încurajează pe alţii", s-a rugat Patriarhul.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

PF Daniel a adăugat că Acatistul Bunei Vestiri este foarte folositor în această perioadă.

"Această rugăciune este foarte folositoare mai ales în această vreme în care toată lumea se confruntă cu pandemia, cu această boală, cu acest inamic nevăzut, dar care seceră vieţi omeneşti şi care introduce teama, frica în toţi oamenii de pe glob", a subliniat Patriarhul BOR.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.