Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel: Nașterea Maicii Domnului aduce bucurie, încurajare. Ne arată iubirea lui Dumnezeu

Ziarul Lumina
PF Daniel

„Această sărbătoare aduce bucurie”, a subliniat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, miercuri, 8 septembrie 2021, de Nașterea Maicii Domnului.

„Mai întâi, Fecioara Maria a fost bucurie pentru Părinții ei, Ioachim și Ana, care au plâns mult, s-au rugat mult și în cele din urmă au primit în dar pe această Fiică deosebită cu o vocație sfântă”, a spus Preafericirea Sa în predica rostită miercuri în Paraclisul „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reședința Patriarhală.

„Această sărbătoare este o încurajare pentru părinții care doresc să dea naștere la copii și care întru răbdare, evlavie și rugăciune speră ca Dumnezeu să le asculte cererea. Iar dacă nu pot da naștere la copii, pot adopta sau înfia”, a adăugat Patriarhul României, informează Basilica.ro.

„Această naștere a Maicii Domnului din părinți înaintați în vârstă este semnul unei binecuvântări a lui Dumnezeu, este izvor de speranță și de încredere și, desigur, îndemn la mai multă rugăciune, evlavie și încredere în Dumnezeu”.

Patriarhul Daniel a semnalat că Nașterea Fecioarei Maria nu a fost o întâmplare, ci a făcut parte din planul lui Dumnezeu de mântuire a lumii și a subliniat că acest plan este pregătit prin împreună-lucrare cu omul, iar „Maica Domnului în mod voit a cooperat cu Dumnezeu și a arătat acordul ei prin ascultare”.

Patriarhul a subliniat că Fecioara Maria este astfel un model de smerenie și de ascultare de Dumnezeu. „Adam a căzut prin neascultare de Dumnezeu, iar Maica Domnului, fiind ascultătoare și smerită a ridicat firea omenească moștenită din Protopărinții Adam și Eva”, a amintit PF Daniel.

„Această sărbătoare ne arată iubirea lui Dumnezeu pentru umanitate”, a precizat Patriarhul Daniel.

„Maica Domnului este ocrotitoare, este Mamă a Pruncului Iisus pe care l-a crescut, este Mamă Milostivă și de aceea este ocrotitoare, în primul rând a familiilor, a copiilor, dar și a tuturor oamenilor care au nevoie de ajutorul ei. Ea aduce bucurie acolo unde este întristare”, a spus Părintele Patriarh amintind de „Acatistul Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”.

„Este ocrotitoare a văduvelor, a orfanilor, a săracilor, a celor care sunt singuri”, a menționat Preafericirea Sa și a spus că „în această zi de pomenire a Nașterii Maicii Domnului noi o rugăm să ocrotească pe toți credincioșii și pe toți oamenii care au nevoie de sprijinul ei”.

„Pentru că este ziua Nașterii Maicii Domnului astăzi, felicităm pe toți cei care la naștere au primit numele de Maria, Maricica, Măriuța sau Măriuca și alte derivate sau Marian sau Marin. Peste două milioane de români poartă numele de Maria sau derivate din el. Tuturor le dorim sănătate și mântuire, pace și bucurie, spre slava Preasfintei Treimi și bucuria Bisericii”, a spus la finalul predicii Patriarhul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.