Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel: Pastorala la Învierea Domnului

patriarhul daniel rugaciune

Sfintele Pasti reprezinta cea mai mare sarbatoare a Bisericii, care da sens vietii omului credincios, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Pastorala la Învierea Domnului.

'Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o pregustare sau o arvuna a bucuriei vesnice si a luminii neînserate din Împaratia cerurilor, din Ierusalimul ceresc. De aceea, în biserica toate vesmintele de Pasti sunt luminoase, iar întunericul din noaptea de Înviere este biruit de multimea luminilor sau lumânarilor aprinse. În toata aceasta perioada pascala, pâna la Înaltarea Domnului, bucuria biruintei vietii asupra mortii se exprima prin cântarea des repetata a troparului Învierii Domnului si prin marturisirea de credinta frecvent folosita: 'Hristos a înviat!'; 'Adevarat a înviat!'. În felul acesta, devenim si noi ucenici si apostoli ai lui Hristos Cel Înviat', a explicat PF Daniel.

Potrivit Întâistatatorului BOR, în lumea actuala, 'Sfintele Pasti ne îndeamna pe fiecare dintre noi sa fim vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos, ai pacii si bucuriei, într-o lume tot mai confuza si trista, confruntata adesea cu dezbinarea si violenta, cu saracia si suferinta, cu boala si cu multe forme ale mortii fizice si spirituale'.

'Sarbatoarea Sfintelor Pasti ne cheama sa aducem prin rugaciune, prin cuvânt si fapta buna, lumina Învierii lui Hristos în sufletele copiilor orfani, ale batrânilor singuri, ale bolnavilor neajutorati, ale familiilor îndoliate si întristate. Sa nu uitam în rugaciunea si în iubirea noastra nici pe românii care se afla printre straini, dar traiesc cu dorul de tara, de cei dragi ramasi acasa. Îi asteptam cu bucurie sa revina si sa ramâna definitiv în tara, deoarece fara ei multe localitati din România sunt triste si neajutorate', afirma Patriarhul.

Înaltul ierarh îndeamna la pastrarea credintei si vietuire crestina. 'Sa ne rugam Domnului Hristos Cel Înviat sa ne ajute sa pastram dreapta credinta si vietuirea crestina în fata multor rataciri si ispite care se înmultesc astazi, sa iubim si sa ajutam Biserica poporului român în lucrarea ei pastorala, misionara si sociala de îndrumare si ajutorare a familiilor sarace care au multi copii, sa sprijinim educatia si formarea spirituala a copiilor si a tinerilor, pentru ca acestia sa simta iubirea familiei, a Bisericii si a scolii pentru ei, mai ales ca anul acesta, 2016, a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox', subliniaza Parintele Patriarh.

Totodata, acesta le multumeste tuturor celor care au sprijinit si care vor sprijini construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

'În mod deosebit, multumim tuturor celor care au sprijinit pâna acum si celor care vor sprijini, prin cuvânt si fapta, moral si financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului (ajunsa la 70% din volumul cantitatilor de lucrari), pentru ca aceasta sa poata fi sfintita la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Aceasta Catedrala este în acelasi timp o necesitate practica si un simbol al credintei, libertatii si demnitatii poporului român', sustine Patriarhul BOR.

În final, PF Daniel ureaza tuturor ca sarbatoarea Sfintelor Pasti sa le aduca, 'în suflet si în familie, pace si bucurie, lumina si mult ajutor în toata fapta cea buna'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.