Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Daniel pledează pentru apărarea și promovarea valorilor creștine

patriarhul daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a pledat marți pentru apărarea și promovarea valorilor creștine care au stat la baza civilizației și culturii europene. Întâistătătorul BOR l-a primit, marți, la Reședința Patriarhală, pe Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, aflat în vizită oficială în România.

"Preafericirea Sa a reiterat faptul că, în contextul european actual, marcat de un proces profund de secularizare, este absolut necesar să apărăm și să promovăm cu tărie, printr-o mărturie comună, valorile creștine care au stat la baza civilizației și culturii europene", informează un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, transmis marți Agerpres.

Patriarhul a adresat un salut de bun venit în România și a subliniat importanța dialogului între diferitele confesiuni creștine din Croația, pentru promovarea solidarității și a bunei conviețuiri, în vederea integrării românilor în societatea croată. "În acest context, Patriarhul României a menționat intenția Patriarhiei Române, prin Biroul de Pelerinaje Basilica Travel, de a extinde pelerinajele și în Croația, ceea ce va contribui la o mai bună cunoaștere a vieții religioase din această țară de către credincioșii ortodocși români, inclusiv prin intermediul Radio Trinitas, Trinitas TV și cotidianul Ziarul Lumina ale Patriarhiei Române", informează comunicatul.

Davor Ivo Stier a mulțumit pentru primire și a reliefat importanța manifestării solidarității intercreștine nu numai la nivel local, ci și la nivel regional și global, cu referire specială la situația deosebit de grea a creștinilor din Orientul Mijlociu. "În acest sens, Domnul Viceprim-ministru consideră că religia, în general, reprezintă o forță importantă în promovarea cooperării și dialogului ca factori ai păcii în societate", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.