Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, cel care a 'rupt' Biserica Ortodoxă din Ucraina de Rusia, deplânge soarta ucrainenilor: Tragedia este de nedescris

Patriarhia Ecumenică
patriarhul ecumeni Bartolomeu I

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinilor ortodocși răsăriteni din întreaga lume, a cerut deschiderea coridoarelor umanitare în Ucraina, unde, a spus el, "are loc o tragedie umană de nedescris", anunță mediafax.

Bartolomeu, care a cerut anterior încetarea războiului din Ucraina, a declarat că speră ca Paștele din acest an să fie "impulsul pentru a deschide coridoare umanitare, pasaje sigure către zone cu adevărat sigure pentru miile de oameni încercuiți în Mariupol".

"Același lucru este valabil pentru toate celelalte regiuni din Ucraina, unde are loc o tragedie umană de nedescris... Cerem încă o dată încetarea imediată a războiului fratricid, care, ca orice război, subminează demnitatea umană", a declarat Bartolomeu după slujba de Paște ținută la Istanbul.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a cărui susținere pentru "operațiunea militară specială" a Moscovei în Ucraina a consternat mulți colegi creștini, a declarat sâmbătă că speră ca acesta să se încheie rapid, dar din nou nu l-a condamnat.

În 2019, Bartolomeu, șeful spiritual al celor aproximativ 300 de milioane de creștini ortodocși răsăriteni din întreaga lume, a acordat autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina, făcându-o independentă, într-o divizare istorică la care Rusia s-a opus puternic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.