Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Ierusalimului CONDAMNĂ atacul asupra bisericii Patriarhiei Române din Ierusalim

Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a condamnat, la Ierusalim, atacul comis de un extremist israelian împotriva Bisericii Ortodoxe Române, pe care sanctitatea sa a descris-o drept „biserică soră”. El a numit atacu ca fiind unul ”terorist”.

Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a spus că atacurile extremiștilor israelieni împotriva bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere alarmantă, iar eșecul autorităților oficiale de a face față acesteia și toleranța lor față de astfel de acte teroriste va duce cu siguranță la alimentarea mai intensă a conflictului din Orașul Sfânt și nu se va putea instaura pacea și stabilitatea.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

Preafericirea Sa, Patriarhul Ierusalimului, a cerut comunității internaționale să intervină prin deschiderea unui dialog cu guvernul israelian pentru a pune capăt acestor atacuri teroriste și să stopeze încercărilor continue ale grupurilor extremiste israeliene de a schimba caracterul variat al orașului a Ierusalimului prin forță, prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, scrierea de graffiti pline de ură pe pereții și ușile bisericilor și moscheilor și, de asemenea, încercările lor detestabile de a controla proprietățile Bisericii, așa cum se vede prin încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode neprincipiale și prin tranzacții de mituire, extorcare și presiune ilegitimă.

Preafericirea Sa, Patriarhul Teofil al III-lea, a subliniat că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și congregația Bisericii Ortodoxe din Țara Sfântă de pe ambele maluri ale râului Iordan, sunt alături de Patriarhia Ortodoxă Română, și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și le susțin pe deplin împotriva acestui act terorist care reflectă creștere urii extremiștilor israelieni față de religia creștină, în general, și Biserica Ortodoxă, în special.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.