Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhul Kirill al Moscovei l-a decorat pe Viktor Orban: Pentru 'consolidarea valorilor morale tradiționale în viața societății europene'

patriarhul kirill

Patriarhul Moscovei i-a conferit lui Viktor Orbán Ordinul Gloriei și Onoarei în gradul I. Kirill a declarat că, datorită premierului, Ungaria face progrese constante. Patriarhul a subliniat că Viktor Orbán acordă o mare atenție valorilor creștine.

Patriarhul Kirill i-a scris o scrisoare premierului Viktor Orbán cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la nașterea sa (31 mai), relatează publicația maghiară Index. Potrivit patriarhului Moscovei, Orbán și-a dedicat întreaga viață Ungariei și a obținut nenumărate succese într-o "carieră deloc ușoară".

"În mare parte datorită eforturilor dumneavoastră persistente, Ungaria face progrese constante și neîntrerupte pe calea dezvoltării sociale și economice și implementează o politică externă și internă independentă. Este un sentiment plăcut să constat că acordați o mare atenție păstrării valorilor creștine în societate și consolidării instituției familiei și a căsătoriei", a scris Patriarhul Kirill.

De asemenea, el și-a exprimat recunoștința față de Viktor Orbán pentru sprijinul acordat eparhiei Bisericii Ortodoxe Ruse din Budapesta și Ungaria.

"Cu participarea guvernului maghiar, bisericile sunt renovate și sunt implementate proiecte semnificative, care servesc iluminării spirituale a poporului, promovând în același timp dezvoltarea relațiilor de prietenie între popoarele noastre", a adăugat patriarhul.

"Ținând cont de contribuția dvs. remarcabilă la consolidarea valorilor morale tradiționale în viața societății europene și având în vedere sărbătoarea dvs. personală și semnificativă, consider că este corect și demn să vi se acorde primul grad al Ordinului Gloriei și Onoarei", a scris Kirill, explicând distincția prim-ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.