Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Hickey, închis într-un penitenciar de maximă securitate

jurnaldevrancea.ro
catuse

Irlandezul Patrick Hickey, care a fost președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) până să fie arestat miercuri la Rio pentru vânzare ilegală de bilete la Jocurile din acest oraș, a fost închis într-un penitenciar de maximă securitate, a indicat vineri poliția braziliană, citată de AFP.

Patrick Hickey a părăsit joi după-amiază spitalul în care era tratat după arestare. Avocații săi au făcut o cerere de punere în libertate pe perioada anchetei, dar magistrații au refuzat, potrivit unui comunicat al poliției. Hickey se află de joi în complexul penitenciar din Bangu, cartier din Rio. Hickey, 71 de ani, membru al CIO, care din 1989 este președintele Comitetului Olimpic Irlandez, a fost arestat într-un hotel din Barra da Tijuca, la vest de Rio, aflat în apropierea satului olimpic. Irlandezul a încercat inițial să se ascundă. "Puțin în stare de șoc", potrivit poliției, el a fost dus apoi la cel mai apropiat spital, la cererea unui medic.

Hickey a demisionat "temporar" din toate funcțiile pe care le îndeplinea în mișcarea olimpică, mai ales cea de președinte al comitetului olimpic din țara sa și cea de președinte al ECO. "Contrar unor informații, dl. Hickey s-a lăsat arestat. Dl. Hickey era bolnav când a fost eliberat acest mandat de arestare și a fost dus la spital din precauție", a precizat Comitetul irlandeze. Mai multe alte arestări au fost afectate și au fost arestate și alte mandate de arestare. Poliția a confiscat 781 de bilete ce erau vândute la prețuri foarte ridicate. Cele pentru ceremonia de deschidere erau vândute cu 8.000 de dolari (7.200 de euro), în condițiile în care oficial prețul cel mai ridicat era de 1.300 de dolari (1.200 de euro). Traficul a generat o rețetă "de cel puțin 10 milioane de reali (2,8 milioane de euro)", potrivit lui Ricardo Barbosa, de la unitatea antifraudă a poliției din Rio, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.