Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrick Mouratoglou recunoaște că este responsabil pentru problemele de dopaj ale Simonei Halep

tennis365.com
simona halep

Antrenorul francez de tenis Patrick Mouratoglu a recunoscut vineri într-un interviu postat pe contul său de instagram că este responsabil pentru situația Simonei Halep, depistată pozitiv la un test antidoping anul trecut la US Open.

Francezul a postat un fragment din ceea ce pare a fi un interviu, în care face mai multe considerații la adresa situației în care se află Simona Halep, suspendată de mai bine de un an pentru încălcarea regulilor antidoping, conform mediafax.

„Am încredere în ceea ce se va întâmpla la apelul Simonei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am reușit să stabilim de unde provine contaminarea.”, spune francezul care admite că echipa sa i-a propus și i-a procurat suplimentele cu colagen care se presupune că au fost contaminate.

„I-am propus să ia colagen, i-am adus colagen de la această companie, care s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam cum să știm, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Deci, practic eu i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele pentru a putea stabili că este vorba despre o contaminare.”

„Am mare încredere că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, este o victimă și trebuie să revină pe terenul de tenis și să concureze cât mai curând posibil.”

Francezul a acuzat faptul că tot mai des, sportivi care nu s-au dopat intenționat, sunt depistați pozitivi, din cauza unor suplimente contaminate.

„Mi-a deschis ochii asupra faptului că orice atlet se poate contamina chiar mâine, pentru, aparent, asta se întâmplă tot mai des. Produse care se presupune că ar trebui să fie curate se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre nivele extrem de scăzute de „ceva”. Și, când spun extrem de scăzute, sunt extrem de scăzute, deci cu efect zero. Dar, întâmplător, ai în sistem ceva ce nu ar trebui să fie acolo și care te scoate pozitiv la un test antidoping.

Și asta e terbil, pentru că ești complet inocent, reputația ta este afectată și trebuie să faci față faptului că numele tău e amestecat în doping, chiar dacă nu ai avut de face cu dopingul. Cariera ta este stopată pentru o perioadă de timp extrem de scurtă. Îți poate afecta toată cariera, îți afectează reputația, dintr-un motv incorect, pentru că nu ai făcut nimic greșit.”, a mai spus antrenorul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.